Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij opgetrokken in rode machinale baksteen onder een wolfdak gedekt met grijze muldenpannen in Den Ham

Boerderij

Hallerhoek 7
7683PG Den Ham (gemeente Twenterand)
Overijssel

Bouwjaar: 1938


Beschrijving van Boerderij opgetrokken in rode machinale baksteen onder een wolfdak gedekt met grijze muldenpannen

Omschrijving BOERDERIJ opgetrokken in rode machinale baksteen onder een wolfdak gedekt met grijze muldenpannen. In de voorgevel van het woonhuis (O) vier zesruits vensters met luiken en een venster onder de dakrand. Achtergevel met centraal geplaatste, rechtgesloten inrijdeuren voorzien van hardstenen bovendorpels, geflankeerd door staldeuren en rondboogvormige stalvensters. In de top is een hooiluik geplaatst. Zijgevels met staldeuren onder hardstenen bovendorpels en rechtgesloten stalvensters. Waardering Boerderij van algemeen architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang: - vanwege de typlogie - vanwege de gaafheid van het exterieur - als hoofdonderdeel van het ensemble (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508608
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij opgetrokken in rode machinale baksteen onder een wolfdak gedekt met grijze muldenpannen in Den Ham

Schuur

Hallerhoek 7
Den Ham (Gemeente Twenterand)
Omschrijving Donkere houten gepotdekselde SCHUUR, opgetrokken vanuit rechthoekige plattegrond onder een deels met riet, deels met Hollandse..

Bouwhuis van de voormalige havezate Egede. Aan de weg een houten schuur met pannen schilddak

Hancateweg-Oost 13
Hellendoorn
BOUWHUIS van de v.m. havezate Egede; langgerekt L-vormig gebouw onder rieten schilddak; in de lange gevel twee korfboogpoorten, jaartal 1780..

Rietgedekte Sallandse keuterboerderij van het middenlangsdeeltype, met kleine onderschoer aan bedrijfszijde en wolfdak aan woonzijde

Reefhuisweg 5
Hellendoorn
Eind 18e eeuwse rietgedekte Sallandse keuterboerderij van het middenlangsdeeltype, met kleine onderschoer aan bedrijfszijde en wolfdak aan w..

Woning met kroonlijst

Grotestraat 47
Den Ham (Gemeente Twenterand)
Woning met kroonlijst. In de voorgevel vier 8-ruitsschuiframen; middenpartij, waarin deurkozijn met van panelen voorziene deur, versierd bov..

Boerderij "Tichelhof". Rieten schilddak. Vensters met roedenverdeling en met luiken behangen. Achtergevel met onderschoer

Hancateweg-Oost 5
Hellendoorn
Boerderij "Tichelhof". Rieten schilddak. Vensters met roedenverdeling en met luiken behangen. Achtergevel met onderschoer.

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij opgetrokken in rode machinale baksteen onder een wolfdak gedekt met grijze muldenpannen in Den Ham