Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gepotdekselde duiventil onder een met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak met windveren. De til staat op vier houten staanders in Lemele

Tuin Park Landgoed

Jhr.van der Wijcklaan 2
8148PE Lemele (gemeente Ommen)
Overijssel

Bouwjaar: 1925


Beschrijving van Gepotdekselde duiventil onder een met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak met windveren. De til staat op vier houten staanders

Omschrijving Gepotdekselde DUIVENTIL onder een met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak met windveren. De til staat op vier houten staanders. Waardering Duiventil van algemeen architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang: - als onderdeel van het ensemble - vanwege de gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508585
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gepotdekselde duiventil onder een met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak met windveren. De til staat op vier houten staanders in Lemele

Prieeltje op vierkante grondslag onder overstekend tentdak gedekt met grijze Hollandse pannen

Jhr.van der Wijcklaan 2
Lemele (Gemeente Ommen)
Omschrijving Prieeltje op vierkante grondslag onder overstekend tentdak gedekt met grijze Hollandse pannen. Het dakoverstek wordt gedragen ..

Voormalige boerderij onder een wolfdak gedekt met rode Hollandse pannen. De boerderij met zijbaander is voorzien van staldeuren in de zijgevels en dri ..

Jhr.van der Wijcklaan 2
Lemele (Gemeente Ommen)
Omschrijving Voormalige boerderij onder een wolfdak gedekt met rode Hollandse pannen. De boerderij met zijbaander is voorzien van staldeure..

Zeshoekig houten tennishuisje onder een met rubberoid gedekt tentdak

Jhr.van der Wijcklaan 2
Lemele (Gemeente Ommen)
Omschrijving Zeshoekig houten tennishuisje onder een met rubberoid gedekt tentdak. Aan de voorzijde (W) dubbele deuren met twaalfruits vens..

Archem: landhuis

Jhr.van der Wijcklaan 2
Lemele (Gemeente Ommen)
Omschrijving Monumentaal onderkelderd landhuis over twee bouwlagen opgetrokken in rode baksteen onder een iets concaaf gewelfd, afgeknot sc..

Archem: koetshuis

Jhr.van der Wijcklaan 2
Lemele (Gemeente Ommen)
Omschrijving KOETSHUIS over één bouwlaag opgetrokken in rode machinale baksteen onder een iets concaaf gewelfd schilddak, gedekt met gri..

Kaart & Routeplanner

Route naar Gepotdekselde duiventil onder een met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak met windveren. De til staat op vier houten staanders in Lemele

Foto's (1)