Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Prieeltje op vierkante grondslag onder overstekend tentdak gedekt met grijze Hollandse pannen in Lemele

Kasteel Buitenplaats

Jhr.van der Wijcklaan 2
8148PE Lemele (gemeente Ommen)
Overijssel

Bouwjaar: 1925


Beschrijving van Prieeltje op vierkante grondslag onder overstekend tentdak gedekt met grijze Hollandse pannen

Omschrijving Prieeltje op vierkante grondslag onder overstekend tentdak gedekt met grijze Hollandse pannen. Het dakoverstek wordt gedragen door houten standvinken. De bakstenen gevels zijn wit gepleisterd. In de voorgevel een dubbele glasdeur. In de zijgevels een venster. Waardering Prieel van algemeen architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang: - als onderdeel van de tuin bij het huis Archem - vanwege de gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508582
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Prieeltje op vierkante grondslag onder overstekend tentdak gedekt met grijze Hollandse pannen in Lemele

Voormalige boerderij onder een wolfdak gedekt met rode Hollandse pannen. De boerderij met zijbaander is voorzien van staldeuren in de zijgevels en dri ..

Jhr.van der Wijcklaan 2
Lemele (Gemeente Ommen)
Omschrijving Voormalige boerderij onder een wolfdak gedekt met rode Hollandse pannen. De boerderij met zijbaander is voorzien van staldeure..

Zeshoekig houten tennishuisje onder een met rubberoid gedekt tentdak

Jhr.van der Wijcklaan 2
Lemele (Gemeente Ommen)
Omschrijving Zeshoekig houten tennishuisje onder een met rubberoid gedekt tentdak. Aan de voorzijde (W) dubbele deuren met twaalfruits vens..

Gepotdekselde duiventil onder een met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak met windveren. De til staat op vier houten staanders

Jhr.van der Wijcklaan 2
Lemele (Gemeente Ommen)
Omschrijving Gepotdekselde DUIVENTIL onder een met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak met windveren. De til staat op vier houten staande..

Archem: landhuis

Jhr.van der Wijcklaan 2
Lemele (Gemeente Ommen)
Omschrijving Monumentaal onderkelderd landhuis over twee bouwlagen opgetrokken in rode baksteen onder een iets concaaf gewelfd, afgeknot sc..

Archem: koetshuis

Jhr.van der Wijcklaan 2
Lemele (Gemeente Ommen)
Omschrijving KOETSHUIS over één bouwlaag opgetrokken in rode machinale baksteen onder een iets concaaf gewelfd schilddak, gedekt met gri..

Kaart & Routeplanner

Route naar Prieeltje op vierkante grondslag onder overstekend tentdak gedekt met grijze Hollandse pannen in Lemele

Foto's (1)