Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dubbele eikelschuur onder met Hollandse pannen gedekt zadeldak in Lemele

Kasteel Buitenplaats

Jhr.van der Wijcklaan 2
8148PE Lemele (gemeente Ommen)
Overijssel

Bouwjaar: 1925


Beschrijving van Dubbele eikelschuur onder met Hollandse pannen gedekt zadeldak

Omschrijving Dubbele eikelschuur onder met Hollandse pannen gedekt zadeldak. De eindgevels hebben beschoten geveltoppen met eenvoudige windveren en een makelaar. De wanden bestaan uit stammetjes die bij enkele wanden diagonaal, in de vorm van een visgraat, gerangschikt zijn. Waardering Eikelschuur van algemeen architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang: - vanwege de typologie - vanwege de bijzondere vormgeving, door de behandeling van de wanden - als onderdeel van het ensemble - vanwege de gaafheid van het exterieur (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508581
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dubbele eikelschuur onder met Hollandse pannen gedekt zadeldak in Lemele

Prieeltje op vierkante grondslag onder overstekend tentdak gedekt met grijze Hollandse pannen

Jhr.van der Wijcklaan 2
Lemele (Gemeente Ommen)
Omschrijving Prieeltje op vierkante grondslag onder overstekend tentdak gedekt met grijze Hollandse pannen. Het dakoverstek wordt gedragen ..

Voormalige boerderij onder een wolfdak gedekt met rode Hollandse pannen. De boerderij met zijbaander is voorzien van staldeuren in de zijgevels en dri ..

Jhr.van der Wijcklaan 2
Lemele (Gemeente Ommen)
Omschrijving Voormalige boerderij onder een wolfdak gedekt met rode Hollandse pannen. De boerderij met zijbaander is voorzien van staldeure..

Zeshoekig houten tennishuisje onder een met rubberoid gedekt tentdak

Jhr.van der Wijcklaan 2
Lemele (Gemeente Ommen)
Omschrijving Zeshoekig houten tennishuisje onder een met rubberoid gedekt tentdak. Aan de voorzijde (W) dubbele deuren met twaalfruits vens..

Gepotdekselde duiventil onder een met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak met windveren. De til staat op vier houten staanders

Jhr.van der Wijcklaan 2
Lemele (Gemeente Ommen)
Omschrijving Gepotdekselde DUIVENTIL onder een met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak met windveren. De til staat op vier houten staande..

Archem: landhuis

Jhr.van der Wijcklaan 2
Lemele (Gemeente Ommen)
Omschrijving Monumentaal onderkelderd landhuis over twee bouwlagen opgetrokken in rode baksteen onder een iets concaaf gewelfd, afgeknot sc..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)