Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Archem: koetshuis in Lemele

Kasteel Buitenplaats

Jhr.van der Wijcklaan 2
8148PE Lemele (gemeente Ommen)
Overijssel

Bouwjaar: 1925


Beschrijving van Archem: koetshuis

Omschrijving KOETSHUIS over één bouwlaag opgetrokken in rode machinale baksteen onder een iets concaaf gewelfd schilddak, gedekt met grijze Hollandse pannen. De gevels worden afgesloten door een kroonlijst. Boven de zijgevels is één, boven de voor- en achtergevel zijn twee dakkapellen geplaatst met een gebogen fronton en een negenruits venster. In het rechter deel van de voorgevel bevinden zich twee deuren onder een bovenlicht en een meerruits venster. In het linker geveldeel zijn onder een doorlopend e latei grote rechtgesloten staldeuren met ruiten geplaatst. Waardering Koetshuis van algemeen architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang: - vanwege de aan het landhuis verwante bouwstijl - als onderdeel van het ensemble - vanwege de gaafheid van het exterieur (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508580
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Archem: koetshuis in Lemele

Prieeltje op vierkante grondslag onder overstekend tentdak gedekt met grijze Hollandse pannen

Jhr.van der Wijcklaan 2
Lemele (Gemeente Ommen)
Omschrijving Prieeltje op vierkante grondslag onder overstekend tentdak gedekt met grijze Hollandse pannen. Het dakoverstek wordt gedragen ..

Voormalige boerderij onder een wolfdak gedekt met rode Hollandse pannen. De boerderij met zijbaander is voorzien van staldeuren in de zijgevels en dri ..

Jhr.van der Wijcklaan 2
Lemele (Gemeente Ommen)
Omschrijving Voormalige boerderij onder een wolfdak gedekt met rode Hollandse pannen. De boerderij met zijbaander is voorzien van staldeure..

Zeshoekig houten tennishuisje onder een met rubberoid gedekt tentdak

Jhr.van der Wijcklaan 2
Lemele (Gemeente Ommen)
Omschrijving Zeshoekig houten tennishuisje onder een met rubberoid gedekt tentdak. Aan de voorzijde (W) dubbele deuren met twaalfruits vens..

Gepotdekselde duiventil onder een met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak met windveren. De til staat op vier houten staanders

Jhr.van der Wijcklaan 2
Lemele (Gemeente Ommen)
Omschrijving Gepotdekselde DUIVENTIL onder een met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak met windveren. De til staat op vier houten staande..

Archem: landhuis

Jhr.van der Wijcklaan 2
Lemele (Gemeente Ommen)
Omschrijving Monumentaal onderkelderd landhuis over twee bouwlagen opgetrokken in rode baksteen onder een iets concaaf gewelfd, afgeknot sc..

Kaart & Routeplanner

Route naar Archem: koetshuis in Lemele

Foto's (1)