Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur in Ommen

Boerderij

Beerzerweg 3
7731PA Ommen
Overijssel

Bouwjaar: 1880


Beschrijving van Schuur

Omschrijving SCHUUR opgetrokken in machinale baksteen onder een geknikt zadeldak met rode Hollandse pannen. Het rechter deel van de voorgevel is hoger opgetrokken onder verkort dakschild. Voor een deel is het muurvlak ingevuld met rietvlechtwerk. In deze gevel is een rechtgesloten inrijdeur geplaatst. In de rechter zijgevel zijn vier zesruits vensters geplaatst. Waardering Schuur van algemeen architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang: - als onderdeel van het boerenerf met een hoge ensemblewaarde door de ruimtelijke en functioneel gerelateerde objecten - vanwege de beeldbepalende ligging - vanwege de gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508576
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur in Ommen

Boerderij opgetrokken in rode machinale baksteen onder een rietgedekt zadeldak met nokvorsten

Beerzerweg 3
Ommen
Omschrijving BOERDERIJ opgetrokken in rode machinale baksteen onder een rietgedekt zadeldak met nokvorsten. De voorgevel van het woonhuisg..

Twee vijfroedige hooibergen onder een rietgedekt tentdak met pluim

Beerzerweg 3
Ommen
Omschrijving Twee vijfroedige HOOIBERGEN onder een rietgedekt tentdak met pluim. Waardering Hooibergen van algemeen architectuurhistori..

Olde Vechte

Zeesserweg 12
Ommen
Olde Vechte. Eenvoudig, in blokken gepleisterd gebouw op rechthoekige grondslag onder twee schilddaken evenwijdig met de voorgevel; hoekscho..

Den Oordt

Den Oordt 7
Ommen
De Zaagmolen. Windkorenmolen; zeskantige bovenkruier met stelling (1824); houten onder- en tussenstuk, bovenstuk en kap met riet gedekt.

Tuinkoepel onder rieten dak

Stationsweg 1B
Ommen
Eenvoudige 18e eeuwse tuinkoepel onder rieten dak.

Kaart & Routeplanner

Route naar Schuur in Ommen