Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Volkspark: Gedenknaald in Rijssen

Overig

Oosterhofweg 49
7461BT Rijssen (gemeente Rijssen Holten)
Overijssel

Bouwjaar: 1922


Beschrijving van Volkspark: Gedenknaald

Omschrijving De GEDENKNAALD bestaat uit een vierzijdige granieten obelisk op vierkante piedestal met diverse reliƫfvoorstellingen die betrekking hebben op de textielindustrie en met de inscriptie: "Ter herinnering aan onze geachte patroons Auke Hajo ter Horst en Jan ter Horst Jhzn. de stichters van dit park. De arbeiders en arbeidsters van Ter Horst en co. Rijssen 30 dec. 1922.". Waardering Gedenknaald van cultuurhistorisch en stedebouwkundig belang: - als herinneringsmonument. - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met het park en de andere objecten hierin. - vanwege de gaafheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508547
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Volkspark: Gedenknaald in Rijssen

Volkspark: Parkgebouw

Oosterhofweg 49
Rijssen (Gemeente Rijssen Holten)
Inleiding Het PARKGEBOUW uit 1914 naar ontwerp van Karel Muller is voornamelijk in Hollandse neo-renaissancestijl uitgevoerd (baksteen, kru..

Volkspark: Voliere

Oosterhofweg 49
Rijssen (Gemeente Rijssen Holten)
Omschrijving De VOLIERE (1922), ook wel aangeduid als hoenderhok, heeft een langwerpige plattegrond. Aan weerszijden van een centrale gang ..

Volkspark: park

Oosterhofweg 49
Rijssen (Gemeente Rijssen Holten)
Inleiding Het PARK is een typisch landschapspark met hoogteverschillen, boomgroepen en verschillende soorten solitairen in gazons, met park..

Villa van familie Ter Horst

Wierdensestraat 114
Rijssen (Gemeente Rijssen Holten)
Inleiding Deze VILLA is de enige van drie, gebouwd in opdracht van de familie Ter Horst, die nog in oorspronkelijke staat verkeert en door ..

Oosterhof: historische parkaanleg

Kasteellaan 1
Rijssen (Gemeente Rijssen Holten)
Omschrijving onderdeel 2. HISTORISCHE PARKAANLEG. De min of meer vierkante huisplaats met De Oosterhof is geheel omgracht. Hierbinnen bevin..

Kaart & Routeplanner

Route naar Volkspark: Gedenknaald in Rijssen