Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Volkspark: Voliere in Rijssen

Gebouw

Oosterhofweg 49
7461BT Rijssen (gemeente Rijssen Holten)
Overijssel

Bouwjaar: 1922


Beschrijving van Volkspark: Voliere

Omschrijving De VOLIERE (1922), ook wel aangeduid als hoenderhok, heeft een langwerpige plattegrond. Aan weerszijden van een centrale gang zijn vogelverblijven gegroepeerd. Het centrale betonnen gedeelte is overkapt met een inwaarts geknikt zadeldak met plaatijzeren nokkam en daklijsten. Rondom deze verblijven zijn, op een betonnen basement, ijzeren buitenverblijven opgetrokken, aan de kopse einden op ronde grondslag. De buitenverblijven zijn afgedekt met glazen platen. Ze zijn vergroot, de uitbreiding heeft een glazen afdekking. Waardering De voliëre is van cultuurhistorisch belang vanwege: - de recreatieve en educatieve functie. - de functioneel-ruimtelijke relatie met het park en de andere objecten daarin. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508546
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Volkspark: Voliere in Rijssen

Volkspark: Parkgebouw

Oosterhofweg 49
Rijssen (Gemeente Rijssen Holten)
Inleiding Het PARKGEBOUW uit 1914 naar ontwerp van Karel Muller is voornamelijk in Hollandse neo-renaissancestijl uitgevoerd (baksteen, kru..

Volkspark: Gedenknaald

Oosterhofweg 49
Rijssen (Gemeente Rijssen Holten)
Omschrijving De GEDENKNAALD bestaat uit een vierzijdige granieten obelisk op vierkante piedestal met diverse reliëfvoorstellingen die betr..

Volkspark: park

Oosterhofweg 49
Rijssen (Gemeente Rijssen Holten)
Inleiding Het PARK is een typisch landschapspark met hoogteverschillen, boomgroepen en verschillende soorten solitairen in gazons, met park..

Villa van familie Ter Horst

Wierdensestraat 114
Rijssen (Gemeente Rijssen Holten)
Inleiding Deze VILLA is de enige van drie, gebouwd in opdracht van de familie Ter Horst, die nog in oorspronkelijke staat verkeert en door ..

Oosterhof: historische parkaanleg

Kasteellaan 1
Rijssen (Gemeente Rijssen Holten)
Omschrijving onderdeel 2. HISTORISCHE PARKAANLEG. De min of meer vierkante huisplaats met De Oosterhof is geheel omgracht. Hierbinnen bevin..

Kaart & Routeplanner

Route naar Volkspark: Voliere in Rijssen