Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Java: voormalig koetshuis, nu verbouwd tot dubbele woning in Lochem

Kasteel Buitenplaats

Barchemseweg 1
7241JA Lochem
Gelderland


Beschrijving van Huis Java: voormalig koetshuis, nu verbouwd tot dubbele woning

KOETSHUIS Voormalig koetshuis, nu verbouwd tot dubbele woning. Pand op rechthoekige plattegrond, gepleisterde gevels met sobere versiering ( frieslijst, vensteromlijsting), door penanten geleed. Eén bouwlaag onder met pannen gedekt schilddak. Eenvoudige goot op klossen. De raam- en deuropeningen hebben een gebogen strek, schuifvensters en zijn voorzien van luiken. Het interieur is gewijzigd. Het koetshuis is van algemeen belang vanwege de architectuur-historische waarde als een gaaf bewaard gebleven koetshuis (exterieur) bij een landhuis uit de 18e eeuw. Het pand heeft, mede in relatie tot de oranjerie een hoge waarde voor het ensemble van Huis Java. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508531
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis Java: voormalig koetshuis, nu verbouwd tot dubbele woning in Lochem

Huis Java: tuinhuisje

Barchemseweg 1
Lochem
TUINHUISJE Dit tuinhuisje of mogelijk tuinmanshuisje is een eenvoudig rechthoekig gebouwtje aan de Barchemseweg. Het één verdieping te..

Huis java: hoofdgebouw

Zwiepseweg 2
Lochem
Huis Java (XIX c) met gepleisterde gevels, waarin vensters met hoofdgestellen. Aan voor- en achterzijde middenrisalieten met frontons. Achte..

Huis Java: tuinmuur

Zwiepseweg 2
Lochem
TUINMUUR Over een lengte van ca 30 meter loopt langs de Zwiepseweg een ruim twee meter hoge muur. De muur begint ter hoogte van de orangeri..

Sociëteit

Oosterwal 22A
Lochem
sociëteit (ca. 1840). Neo-klassicistisch gebouw met pilasters en fronton. Boven de getoogde en van Empire-ramen voorziene vensters accolade..

Pand onder schilddak

Bierstraat 10
Lochem
Pand onder schilddak. Gepleisterde lijstgevel met stucversieringen XIXc, pui uit de bouwtijd en in de verdieping schuiframen. Zij- en achter..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)