Dwarsdeelschuur in Grijpskerke

Jacob Catsweg 4
4364TE Grijpskerke (gemeente Veere)

Beschrijving van Dwarsdeelschuur

Omschrijving Dwarsdeelschuur uit 1929, geheel opgetrokken uit rode baksteen, bogen bij gevelopening in bruinrode baksteen. Rechthoekige plattegrond; zadeldak. Langsgevel aan oostzijde voorzien van houten gedeelde deuren en houten getoogde raampjes. Topgevel aan noordzijde voorzien van houten gedeelde deuren op begane grond en goederenluik op verdieping; houten getoogde raampjes; in top jaartal ingemetseld. Langsgevel aan westzijde met twee mendeurstellen, waarvan één origineel in hout en één vervangen door een stalen deur; houten getoogde raampjes. Topgevel aan zuidzijde met dezelfde opbouw als noordelijke topgevel. Zadeldak met rode tuile du nord pannen; strakke windveren; overstek op getande houten klossen; goot op eenvoudige houten klossen. Twee dakruiters voor ventilatie. Waardering Dwarsdeelschuur van cultuurhistorische en ensemblewaarden en van waarde als onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)