Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woning in Grijpskerke

Woonhuis

Jacob Catsweg 4
4364TE Grijpskerke (gemeente Veere)
Zeeland

Bouwjaar: 1915


Beschrijving van Woning

Omschrijving Woning, gebouwd in 1915, één bouwlaag hoog met T-vormig zadeldak, op T-vormige plattegrond. Opgetrokken uit roodbruine baksteen, bruine bakstenen plint; alle vensters op begane grond voorzien van luiken met zandlopermotief. Alle topgevels in top voorzien van houten beschot en makelaar. Voorgevel bezit links een vooruitspringende topgevel en rechts een langsgeveldeel. In de topgevel op de begane grond twee 2x3 ruits schuiframen en op verdieping houten schuifvenster met vaste middenstijl. Langsgeveldeel drie traveeën breed met links houten voordeur met bovenlicht en twee houten 2x3 ruits schuiframen; boogtrommels met geel-zwarte mozaieken; muurankers. Gedenksteen naast voordeur: "Jhr. H.L. Boogaert 21-4-1915". Rechter topgevel eveneens voorzien van een schuifvenster op begane grond en verdieping. Achtergevel bezit links langsgeveldeel en rechts vooruitspringende topgevel. Langsgeveldeel met links houten schuifraam en rechts gedeeltelijk dichtgemetselde gevelopeningen en nieuwe vensters. Vooruitspringende topgevel, in zijkant voorzien van achterdeur; voorzijde met op begane grond en verdieping een schuifraam. Linker zijgevel (langsgevel) met twee houten schuiframen met vaste middenstijl. Zadeldaken gedekt met rode tuile du nord pannen; eenvoudige goot op geprofileerde klossen; overhangende daklijst. In het interieur zijn geen monumentale waarden aanwezig. Waardering Woning van cultuurhistorisch en architectuurhistorisch belang en van waarde als onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508364
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woning in Grijpskerke

Dwarsdeelschuur

Jacob Catsweg 4
Grijpskerke (Gemeente Veere)
Omschrijving Dwarsdeelschuur uit 1929, geheel opgetrokken uit rode baksteen, bogen bij gevelopening in bruinrode baksteen. Rechthoekige pla..

Varkenshok, opgetrokken uit gele baksteen

Jacob Catsweg 4
Grijpskerke (Gemeente Veere)
Omschrijving Varkenshok, opgetrokken uit gele baksteen. Langsgevel met houten middendeur en aan weerszijden een klein raam met luik. Langs..

't Munnikenhof

Jacob Catsweg 2
Grijpskerke (Gemeente Veere)
"'t Munnikenhof". OVERBLIJFSEL van een XVII A tot buitenplaats verbouwde laatmiddeleeuwse UITHOF van de Middelburgse abdij. Het na de slopi..

Michaëlskerk

Kerkring 26
Grijpskerke (Gemeente Veere)
De Ned.Herv.KERK. Het tweebeukige bakstenen gebouw heeft een zuidbeuk uit het begin der 14e eeuw. Het werd ongeveer een eeuw later vergroot ..

Wilhelmina's Oord

Mariekerkseweg 26
Grijpskerke (Gemeente Veere)
"Wilhelmina's Oord". WOONHUIS in L-vorm met zomerhuis-aanbouw en afhang, gedeeltelijk gepleisterd en gedeeltelijk in moppen met zadeldaken. ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Woning in Grijpskerke