Woning op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met zadeldak in Grijpskerke

Jacob Catsweg 8
4364TE Grijpskerke (gemeente Veere)

Beschrijving van Woning op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met zadeldak

Omschrijving Woning uit 1865 op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met zadeldak; over gehele lengte aanbouw met lessenaarsdak. Geheel opgetrokken uit baksteen, voorgevel met gepleisterde plint. Voorgevel (langsgevel) vier traveeën breed met houten 2x3 ruits schuiframen, houten 1-paneels luiken, houten voordeur met levensboom in bovenlicht. Gedenksteen met jaartal boven voordeur. Eenvoudige bakgoot op klosjes. Oostelijke topgevel voorzien van klein venster met roedeverdeling en houten luik op begane grond en twee venstertjes in topgevel; muurankers. Aan achtergevel jongere aanbouw met lessenaarsdak en enkele vensters, houten deur. Zadeldak gedekt met rode hollandse pannen. In het interieur onder meer originele houten bedsteden, houten schouwtje en sober balkenplafond in voorkamer. Waardering Woning van belang vanwege cultuurhistorische waarde, en vanwege zeldzaamheid van de gaafheid van met name interieur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)