Dwarsdeelschuur, in streek-eigen bouwtrant gebouwd in Aagtekerke

Roosjesweg 8
4363RE Aagtekerke (gemeente Veere)

Beschrijving van Dwarsdeelschuur, in streek-eigen bouwtrant gebouwd

Omschrijving Dwarsdeelschuur, in streek-eigen bouwtrant gebouwd. Rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met zadeldak. Voorgevel geheel in zwarte gepotdekselde delen op rode bakstenen plint; twee vernieuwde groene mendeuren; houten goederenluiken en een wagendeur; witte omkaderingen. Zuidoostelijke topgevel onderhelft met rode baksteen, daarboven gepotdekselde delen; op begane grond ovale stalen raampjes, houten gedeelde deur met halfrond bovenlicht, rechthoekige vensters; op verdieping goederenluik. Noordoostelijke langsgevel met onderhelft rode baksteen en daarboven houten beschot; nieuwe aanbouw komt niet voor bescherming in aanmerking. Tegen noordwestelijke topgevel aangebouwde bunker komt niet voor bescherming in aanmerking. Schuur voorzien van zadeldak gedekt met rode hollandse pannen, strakke windveer en uitgezaagde makelaars. Waardering Schuur van architectuur- en cultuurhistorische waarde en van waarde als hoofdonderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)