Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dwarsdeelschuur met één bouwlaag en kap, op rechthoekige plattegrond in Arnemuiden

Boerderij

Veerseweg 2
4341RB Arnemuiden (gemeente Middelburg)
Zeeland

Bouwjaar: 1924


Beschrijving van Dwarsdeelschuur met één bouwlaag en kap, op rechthoekige plattegrond

Omschrijving Dwarsdeelschuur, gebouwd in 1924, met één bouwlaag en kap, op rechthoekige plattegrond. De schuur is geheel opgetrokken uit baksteen. De noordwestelijke langsgevel is voorzien van vier houten mendeuren met bovenraampjes en klinket en van vier getoogde wagendeuren met gedeeltelijk dichtgezette latten; voorts enkele kleine getoogde ijzeren raampjes. In deze gevel de gedenksteen met opschrift: "Eerste steen door A. Crucq Joh. zn. 1 februari 1924, Rentmeester J.W. Wagtho". De noordoostelijke kopgevel is onder meer voorzien van diverse goederenluiken en kleine getoogde ijzeren raampjes. De zuidoostelijke langsgevel is voorzien van een reeks houten (gedeelde) staldeuren, enkele met getoogde ijzeren bovenramen, een aantal goederenluiken en een aantal kleine getoogde ijzeren raampjes. De zuidwestelijke kopgevel bevat op de begane grond onder meer houten deuren met getoogde ijzeren bovenramen en op de verdieping een goederenluik met getoogd ijzeren bovenraam. De schuur heeft een zadeldak gedekt met rode holle pannen en overstekken op houten klossen. In het interieur zijn onder meer de paardenstal en de veulenstal origineel met onder meer houten boxen waarvan de houten palen van de tussenschotten voorzien zijn van houtsnijwerk. Waardering Dwarsdeelschuur, zowel vanwege ex- als vanwege interieur van cultuur- en architectuurhistorische waarde; van waarde vanwege gaafheid en ensemblewaarden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508350
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dwarsdeelschuur met één bouwlaag en kap, op rechthoekige plattegrond in Arnemuiden

Woonhuis met één bouwlaag en een kapverdieping op rechthoekige plattegrond.

Veerseweg 2
Arnemuiden (Gemeente Middelburg)
Omschrijving Woonhuis, gebouwd in 1904, met één bouwlaag en een kapverdieping op rechthoekige plattegrond. Het woonhuis is opgetrokken u..

Schaapskooi

Veerseweg 2
Arnemuiden (Gemeente Middelburg)
Omschrijving Schaapskooi met rechthoekige plattegrond, bestaande uit een hoge, rode bakstenen plint en een bovenbouw van geteerde houten ge..

Varkenshok

Veerseweg 2
Arnemuiden (Gemeente Middelburg)
Omschrijving Varkenshok, op rechthoekige plattegrond, opgetrokken uit baksteen, één bouwlaag hoog met zadeldak gedekt met rode platte fri..

Scheepswerf Meerman: scheepshelling

Zuidwal bij 63
Arnemuiden (Gemeente Middelburg)
Omschrijving SCHEEPSHELLING, bestaande uit een wagen- en een sleehelling, die deel uitmaakt van de rond 1870 gebouwde scheepswerf Meerman...

Uurwerk van de dorpskerk met de aanduiding van hoog- en laag water

Markt 10
Arnemuiden (Gemeente Middelburg)
Een eb- en vloedklok, XVII A, op de kerktoren voor het aangeven der getijden. Herplaatst in de toren van de uit 1858 daterende N.H.Kerk. Kl..

Kaart & Routeplanner

Route naar Dwarsdeelschuur met één bouwlaag en kap, op rechthoekige plattegrond in Arnemuiden

Foto's (4)