Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woonhuis met één bouwlaag en een kapverdieping op rechthoekige plattegrond. in Arnemuiden

Woonhuis

Veerseweg 2
4341RB Arnemuiden (gemeente Middelburg)
Zeeland

Bouwjaar: 1904


Beschrijving van Woonhuis met één bouwlaag en een kapverdieping op rechthoekige plattegrond.

Omschrijving Woonhuis, gebouwd in 1904, met één bouwlaag en een kapverdieping op rechthoekige plattegrond. Het woonhuis is opgetrokken uit gele baksteen, rood gevoegd. De voorgevel (noordwest) is een symmetrische langsgevel met in het midden de ingangspartij en aan weerszijden twee houten schuiframen met houten luiken. De gevel wordt afgesloten door een licht geprofileerde houten bakgoot op gootklosjes. De linker zijgevel is een afgeknotte topgevel met op de begane grond onder meer twee hoge, smalle schuifvensters met roedeverdeling waarvan één met houten luik en op de verdieping twee houten schuiframen met roedeverdeling. Overhangende daklijst. De achtergevel heeft dezelfde indeling als de voorgevel. Vensters zonder luiken. De rechter zijgevel is een afgeknotte topgevel met op de begane grond een hoog, smal schuifvenster met roedeverdeling en een houten luik en een nieuwe, dubbele openslaande deur. Op de verdieping twee houten schuiframen met roedeverdeling. Overhangende daklijst. Het woonhuis is voorzien van een afgewolfd zadeldak gedekt met gesmoorde tuile du nord pannen. Waardering Woonhuis, van cultuurhistorische waarde en van waarde als onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508349
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woonhuis met één bouwlaag en een kapverdieping op rechthoekige plattegrond. in Arnemuiden

Dwarsdeelschuur met één bouwlaag en kap, op rechthoekige plattegrond

Veerseweg 2
Arnemuiden (Gemeente Middelburg)
Omschrijving Dwarsdeelschuur, gebouwd in 1924, met één bouwlaag en kap, op rechthoekige plattegrond. De schuur is geheel opgetrokken uit ..

Schaapskooi

Veerseweg 2
Arnemuiden (Gemeente Middelburg)
Omschrijving Schaapskooi met rechthoekige plattegrond, bestaande uit een hoge, rode bakstenen plint en een bovenbouw van geteerde houten ge..

Varkenshok

Veerseweg 2
Arnemuiden (Gemeente Middelburg)
Omschrijving Varkenshok, op rechthoekige plattegrond, opgetrokken uit baksteen, één bouwlaag hoog met zadeldak gedekt met rode platte fri..

Scheepswerf Meerman: scheepshelling

Zuidwal bij 63
Arnemuiden (Gemeente Middelburg)
Omschrijving SCHEEPSHELLING, bestaande uit een wagen- en een sleehelling, die deel uitmaakt van de rond 1870 gebouwde scheepswerf Meerman...

Uurwerk van de dorpskerk met de aanduiding van hoog- en laag water

Markt 10
Arnemuiden (Gemeente Middelburg)
Een eb- en vloedklok, XVII A, op de kerktoren voor het aangeven der getijden. Herplaatst in de toren van de uit 1858 daterende N.H.Kerk. Kl..

Kaart & Routeplanner

Route naar Woonhuis met één bouwlaag en een kapverdieping op rechthoekige plattegrond. in Arnemuiden

Foto's (4)