Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groenoord in Middelburg

Woonhuis

Noordweg 497
4333KE Middelburg
Zeeland

Bouwjaar: 1931


Beschrijving van Groenoord

Omschrijving Voormalige burgemeesterswoning op rechthoekige plattegrond met diverse erkers en aanbouwtjes. Twee bouwlagen hoog met asymmetrisch schilddak gedekt met rode hollandse pannen; sterk overhangende daklijsten. Opgetrokken in roodbruine baksteen. Voorgevel met op begane grond twee houten vensters met bovenlicht en houten luiken bij de onderramen. Op verdieping twee stel gekoppelde houten vensters met bovenlicht; dakkapelletje in dakvlak. Rechter hoekpartij met overhoeks geplaatse erker met houten vensters met bovenlicht op begane grond; op verdieping balkon met sterk overhangende daklijst. In rechter zijgevel drielichtvenster; dakkapel. Aan achterzijde aanbouwtje, één bouwlaag hoog met lessenaarsdak en drielichtvenster. Op verdieping gekoppeld en enkele houten venster met glas-in-lood in bovenlichten. Linker zijgevel voorzien van aanbouwtje met voordeur en venstertjes met glas-in-lood. Waardering Interbellum woning, van belang als onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508327
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groenoord in Middelburg

Voormalig gemeentehuis

Noordweg 493
Middelburg
Inleiding Voormalig gemeentehuis, in 1931 in Interbellum-architectuur gebouwd, uitgevoerd door aannemer M. Walraven. Omschrijving Pand op..

Interbellum woning

Noordweg 491
Middelburg
Omschrijving Woonhuis op rechthoekige plattegrond met smalle aanbouw aan achterzijde en erkeruitbouw aan zij- en voorkant. Opgetrokken uit ..

Sint Laurens

Van Cittersstraat 69
Middelburg
Inleiding Vrij, op een straathoek gelegen bakstenen kerkje, in hoofdvorm daterend uit 1644, met toegangspoortje onder schilddak en op de he..

Romp van molen De Hoop

Noordweg 482
Middelburg
Inleiding Romp van molen De Hoop, een voormalige stellingmolen gebouwd in 1721 en na een brand in 1943 voorzien van een maalinstallatie; in..

Welgelegen

Noordweg 402
Middelburg
Hof "Welgelegen". Gepleisterde POORTPALEN waarop "Anno" en "1662". Woonhuis in gele stenen met gepleisterde topgevel met hoog pannen zadel..

Kaart & Routeplanner