Groenoord in Middelburg

Noordweg 497
4333KE Middelburg

Beschrijving van Groenoord

Omschrijving Voormalige burgemeesterswoning op rechthoekige plattegrond met diverse erkers en aanbouwtjes. Twee bouwlagen hoog met asymmetrisch schilddak gedekt met rode hollandse pannen; sterk overhangende daklijsten. Opgetrokken in roodbruine baksteen. Voorgevel met op begane grond twee houten vensters met bovenlicht en houten luiken bij de onderramen. Op verdieping twee stel gekoppelde houten vensters met bovenlicht; dakkapelletje in dakvlak. Rechter hoekpartij met overhoeks geplaatse erker met houten vensters met bovenlicht op begane grond; op verdieping balkon met sterk overhangende daklijst. In rechter zijgevel drielichtvenster; dakkapel. Aan achterzijde aanbouwtje, één bouwlaag hoog met lessenaarsdak en drielichtvenster. Op verdieping gekoppeld en enkele houten venster met glas-in-lood in bovenlichten. Linker zijgevel voorzien van aanbouwtje met voordeur en venstertjes met glas-in-lood. Waardering Interbellum woning, van belang als onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)