Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Interbellum woning in Middelburg

Woonhuis

Noordweg 491
4333KE Middelburg
Zeeland

Bouwjaar: 1931


Beschrijving van Interbellum woning

Omschrijving Woonhuis op rechthoekige plattegrond met smalle aanbouw aan achterzijde en erkeruitbouw aan zij- en voorkant. Opgetrokken uit roodbruine baksteen, voorzien van geroete baksteen en siermetselwerk. Zadeldak met aankapping, gedekt met rode holle; overhangende daklijsten. Voorgevel is een topgevel met op begane grond rechts een rechthoekige erker met houten vensters met glas-in-lood in bovenlichten; houten luiken. Houten, afgeronde voordeur met glasruit; entreeluifel. Geheel links hoekvenster met luik van de aan de zijgevel aangebouwde erker. In topgevel van voorgevel twee houten schuiframen, met daaronder soort vensterbank. Linker zijgevel met rechts erker met hoekvensters met luik, voorzien van aangekapt schilddak. Diverse vensters en achterdeur in aanbouw met plat dak. Achtergevel (topgevel) met onder meer begane grond en verdiepingvensters. rechter zijgevel met onder meer dakkapel in kap. Nieuw aangebouwde carport komt niet voor bescherming in aanmerking. Waardering Interbellum woning, van belang als onderdeel van het complex, en als goed voorbeeld van een vaker voorkomend type woning. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508326
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Interbellum woning in Middelburg

Voormalig gemeentehuis

Noordweg 493
Middelburg
Inleiding Voormalig gemeentehuis, in 1931 in Interbellum-architectuur gebouwd, uitgevoerd door aannemer M. Walraven. Omschrijving Pand op..

Groenoord

Noordweg 497
Middelburg
Omschrijving Voormalige burgemeesterswoning op rechthoekige plattegrond met diverse erkers en aanbouwtjes. Twee bouwlagen hoog met asymmetr..

Sint Laurens

Van Cittersstraat 69
Middelburg
Inleiding Vrij, op een straathoek gelegen bakstenen kerkje, in hoofdvorm daterend uit 1644, met toegangspoortje onder schilddak en op de he..

Romp van molen De Hoop

Noordweg 482
Middelburg
Inleiding Romp van molen De Hoop, een voormalige stellingmolen gebouwd in 1721 en na een brand in 1943 voorzien van een maalinstallatie; in..

Welgelegen

Noordweg 402
Middelburg
Hof "Welgelegen". Gepleisterde POORTPALEN waarop "Anno" en "1662". Woonhuis in gele stenen met gepleisterde topgevel met hoog pannen zadel..

Kaart & Routeplanner

Route naar Interbellum woning in Middelburg