Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Sprenck in Middelburg

Weg En Waterwerk

Seissingel 4
4333GV Middelburg
Zeeland


Beschrijving van De Sprenck

Inleiding: Gemetselde brug met inritpalen en toegangshek tot het erf van villa De Sprenck, gebouwd in 1904/05, in vormgeving aansluitend bij de architectuur met Jugendstilinvloed van de villa. Omschrijving: Brug met opengewerkte metselwerk balustraden (gedeeltelijk in gele en gedeeltelijk in roodbruine, mogelijk recentere baksteen). De balustradenzijn afgedekt door natuurstenen dekplaten en sluiten aan op natuursteneninritpalen welke worden bekroond door verlichtingsarmaturen en waaraan een dubbel smeedijzeren hekwerk is bevestigd. De verlichtingsarmaturen zijn uitgevoerd in sierlijk uitgewerkt smeedijzer en voorzien van gebogen ijzeren lampekappen. De kolommen c.q. inritpalen zijn voorzien van opschrift "DE" respectievelijk "SPRENCK". Waardering: Object van architectuurhistorische waarde wegens architectonische kwaliteiten en bijzondere vormgeving en van ensemblewaarde als essentieel onderdeel van het geheel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508323
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Sprenck in Middelburg

De Sprenck

Seissingel 4
Middelburg
Inleiding Grote, vrijstaande villa. Opzet en structuur van het ontwerp met 19de eeuwse karakteristieken, in detaillering en afwerking Berla..

Buitenplaats 'Roos en doorn'

Noordsingel 158
Middelburg
Buitenplaats "Roos en Doorn". Pand onder dubbel schilddak met lijstgevel aan de Singelzijde. De gootlijst rust op kleine consoles. Eenvoudig..

Overdamme

Seissingel 10
Middelburg
Inleiding Vrijstaande villa genaamd Overdamme, in 1913 gebouwd naar een ontwerp van Goethals; in Berlagiaanse trant. Omschrijving Villa o..

Pand met trapgevel, schuifvensters met roedenverdeling

Herengracht 20
Middelburg
Pand met trapgevel, schuifvensters met roedenverdeling. XVII-XVIII.

Pand met trapgevel

Herengracht 22
Middelburg
Pand met trapgevel. Schuifvensters XVII-XIX.

Kaart & Routeplanner

Route naar De Sprenck in Middelburg

Foto's (1)