Herenhuis, rond 1895 gebouwd in eclectisch-renaissancistische stijl in Middelburg

Loskade 39
4331HW Middelburg

Beschrijving van Herenhuis, rond 1895 gebouwd in eclectisch-renaissancistische stijl

Inleiding Herenhuis, rond 1895 gebouwd in eclectisch-renaissancistische stijl. Omschrijving Herenhuis van twee verdiepingen met kapverdieping. Roodbruine bakstenen lijstgevel van vier venstertraveeën breedte, gepleisterde banden, waterlijsten, blokken, lisenen. Rechter travee iets terugspringend en breder; hier ingangsportiek met twee vernieuwde voordeuren (oorspr. was er een boven- en een benedenhuis). Houten kozijnen: op begane grond H-vensters en op verdieping T-vensters. Alle gevelopeningen voorzien van gemetselde bogen waarvan de boogtrommels met metselwerk zijn opgevuld. Een gevelopening op verdieping voorzien van balkon, ondersteund door klassieke consoles en voorzien van smeedwerk hek. Gevel afgesloten door fries met consoles en kroonlijst. Mansarde-schilddak gedekt met rode groefpannen en voorzien van enkele dakkapellen. In het interieur zijn geen monumentale waarden aanwezig. Waardering Herenhuis, van cultuur- en architectuurhistorische waarde en van belang vanwege ensemblewaarden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)