Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gunterstein: woning 'Klein boomrijk' in Breukelen

Kasteel Buitenplaats

Zandpad 51
3621NE Breukelen (gemeente Stichtse Vecht)
Utrecht

Bouwjaar: 1890-1910


Beschrijving van Gunterstein: woning 'Klein boomrijk'

WONING 'KLEIN BOOMRIJK'. Dubbele arbeiderswoning van anderhalve bouwlaag gebouwd tussen 1890-1910. Witgepleisterde woning op rechthoekige grondslag staande op een bakstenen plint onder een met Oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak met een gemetselde schoorsteen op de nok. De symmetrisch ingedeelde voorgevel aan het Zandpad heeft vier meerruitsvensters met luiken op de begane grond en centraal een puntgevel onder een (haaks geplaatst) zadeldak. De puntgevel met een hout gesneden makelaar heeft twee vensters. In de zes-assige achtergevel meerruitsvensters en uiterst links en rechts een toegangsdeur met drie-ruits bovenlicht. Om de deur is een uitgebouwd houten portaal. Waardering WONING 'KLEIN BOOMRIJK' van algemeen belang: - vanwege de architectonische vormgeving; - vanwege de ensemblewaarde; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de buitenplaats Gunterstein. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508261
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gunterstein: woning 'Klein boomrijk' in Breukelen

Gunterstein: boerderij 'Boomrijk' met zomerhuis en toegangshek

Zandpad 53
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
BOERDERIJ 'BOOMRIJK' MET ZOMERHUIS EN TOEGANGSHEK. Aan het zandpad staat een witgepleisterde boerderij van het langhuistype, oorspronkelijk ..

Gunterstein: buitenhuis 'Klein boomrijk'

Zandpad 49
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
BUITENHUIS 'KLEIN BOOMRIJK'. Oorspronkelijk een aparte buitenplaats, die in 1849 bij het bezit van Gunterstein is gevoegd. Witgepleisterd ze..

Vreedenoord

Straatweg 68
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
"Vreedenoord", 18e eeuws landhuis, fraaie bovenlichten boven de deuren, deels gemoderniseerd door plaatsgegrepen veranderingen in het eind d..

Gunterstein: hekwerk

Zandpad 48
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
HEKWERK. Ten zuiden van de aanleg aan het Zandpad een hek gevormd door twee hardstenen pijlers waartussen een dubbel, smeedijzeren spijlenhe..

Grigia

Straatweg 78
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
"Grigia", gelegen aan de Vecht en van het Zandpad te zien. Witgepleisterde vroeg 19e eeuwse woning, rieten dak, luiken aan de vensters.

Kaart & Routeplanner

Route naar Gunterstein: woning 'Klein boomrijk' in Breukelen

Foto's (1)