Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Moestuinmuur in Noordwijk

Tuin Park Landgoed

Gooweg 21
2201AX Noordwijk
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Moestuinmuur

MOESTUINMUUR. Ten noorden van het huis Calorama een achttiende-eeuwse rechte tuinmuur opgetrokken uit zachte rode baksteen met steunberen. De koude bak voor de tuinmuur is in ca.1980 met moderne baksteen opgemetseld en is als zodanig voor de bescherming van ondergeschikt belang. Waardering MOESTUINMUUR van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de doelmatige vormgeving; - als karakteristiek onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508215
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Moestuinmuur in Noordwijk

Calorama

Gooweg 21
Noordwijk
HOOFDGEBOUW (Calorama). Oorspronkelijk op L-vormige grondslag opgetrokken achttiende-eeuws tweebeukig huis dat is gepleisterd en okergeel i..

Historische tuin- en parkaanleg

Gooweg 21
Noordwijk
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Deels in structuur en deels in detail bewaard kleinschalige historische tuinaan leg in landschapsstijl dat..

Toegangshek met keermuren

Gooweg 21
Noordwijk
TOEGANGSHEK MET KEERMUREN. Aan de Gooweg twee identieke toegangshekken, waarvan één toegang geeft tot het buitenhuis Calorama en de ander..

Tuinkoepel

Gooweg 21
Noordwijk
TUINKOEPEL. Ten noorden van het huis Calorama op een heuvel ligt een achtkantige tuin- koepel met een puntvormig leiendak. De koepel is in..

Woonhuis annex kruidendrogerij

Gooweg 19
Noordwijk
WOONHUIS ANNEX KRUIDENDROGERIJ. Ten westen van het huis Calorama een zeventiende-eeuws gebouwencomplex opgetrokken uit baksteen onder een m..

Kaart & Routeplanner

Route naar Moestuinmuur in Noordwijk

Foto's (1)