Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toegangshek met keermuren in Noordwijk

Tuin Park Landgoed

Gooweg 23
2201AX Noordwijk
Zuid Holland

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Toegangshek met keermuren

TOEGANGSHEK MET KEERMUREN. Aan de Gooweg twee identieke toegangshekken, waarvan één toegang geeft tot het buitenhuis Calorama en de ander tot het koetshuis. Dubbel smeedijzeren inrijhek uit de negentiende-eeuw staande op bakstenen keermuren, waarin muurankers zijn bevestigd. Waardering TOEGANGSHEK MET KEERMUREN van algemeen belang: - als markering van de toegang tot de buitenplaats; - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de ensemblewaarde; - als karakteristiek en functioneel element van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508212
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toegangshek met keermuren in Noordwijk

Koetshuis

Gooweg 23
Noordwijk
KOETSHUIS. Ten noordoosten van het huis Calorama het koetshuis gebouwd op L-vormige grondslag (vierkant voorhuis - rechthoekig achterhuis) ..

Calorama

Gooweg 21
Noordwijk
HOOFDGEBOUW (Calorama). Oorspronkelijk op L-vormige grondslag opgetrokken achttiende-eeuws tweebeukig huis dat is gepleisterd en okergeel i..

Historische tuin- en parkaanleg

Gooweg 21
Noordwijk
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Deels in structuur en deels in detail bewaard kleinschalige historische tuinaan leg in landschapsstijl dat..

Toegangshek met keermuren

Gooweg 21
Noordwijk
TOEGANGSHEK MET KEERMUREN. Aan de Gooweg twee identieke toegangshekken, waarvan één toegang geeft tot het buitenhuis Calorama en de ander..

Tuinkoepel

Gooweg 21
Noordwijk
TUINKOEPEL. Ten noorden van het huis Calorama op een heuvel ligt een achtkantige tuin- koepel met een puntvormig leiendak. De koepel is in..

Kaart & Routeplanner

Route naar Toegangshek met keermuren in Noordwijk