Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toegangshek met keermuren in Noordwijk

Tuin Park Landgoed

Gooweg 21
2201AX Noordwijk
Zuid Holland

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Toegangshek met keermuren

TOEGANGSHEK MET KEERMUREN. Aan de Gooweg twee identieke toegangshekken, waarvan één toegang geeft tot het buitenhuis Calorama en de ander tot het koetshuis. Dubbel smeedijzeren inrijdhek uit de negentiende-eeuw staande op bakstenen keer muren, waarin muurankers zijn bevestigd. Waardering TOEGANGSHEK MET KEERMUREN van algemeen belang: - als markering van de toegang tot de buitenplaats; - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de ensemblewaarde; - als karakteristiek en functioneel element van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508211
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toegangshek met keermuren in Noordwijk

Calorama

Gooweg 21
Noordwijk
HOOFDGEBOUW (Calorama). Oorspronkelijk op L-vormige grondslag opgetrokken achttiende-eeuws tweebeukig huis dat is gepleisterd en okergeel i..

Historische tuin- en parkaanleg

Gooweg 21
Noordwijk
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Deels in structuur en deels in detail bewaard kleinschalige historische tuinaan leg in landschapsstijl dat..

Tuinkoepel

Gooweg 21
Noordwijk
TUINKOEPEL. Ten noorden van het huis Calorama op een heuvel ligt een achtkantige tuin- koepel met een puntvormig leiendak. De koepel is in..

Moestuinmuur

Gooweg 21
Noordwijk
MOESTUINMUUR. Ten noorden van het huis Calorama een achttiende-eeuwse rechte tuinmuur opgetrokken uit zachte rode baksteen met steunberen. ..

Woonhuis annex kruidendrogerij

Gooweg 19
Noordwijk
WOONHUIS ANNEX KRUIDENDROGERIJ. Ten westen van het huis Calorama een zeventiende-eeuws gebouwencomplex opgetrokken uit baksteen onder een m..

Kaart & Routeplanner

Route naar Toegangshek met keermuren in Noordwijk

Foto's (1)