Huis te Linschoten: boerderij 'Parkzicht' in Linschoten

Noord Linschoterdijk 6
3461AC Linschoten (gemeente Montfoort)

Beschrijving van Huis te Linschoten: boerderij 'Parkzicht'

BOERDERIJ 'PARKZICHT'. Langs de noordelijke singel gelegen bakstenen langgerekte boerderij van het voordeeltype onder een rieten zadeldak voorzien van gesneden windveren en een topmakelaar. Bouwjaar 1877. In de voorgevel zesruits schuifvensters, op de begane grond met luiken. In de linkerzijgevel een eenvoudige toegangsdeur met bovenlicht, zesruits vensters met luiken en stalvensters. Links achter de boerderij een negentiende-eeuwse schuur onder een met Oud Hollandse pannen gedekt zadeldak voorzien van gesneden windveren. In de voorgevel getoogde wapendeuren en een hooiluik. In de top een gietijzeren roosvenster. Waardering BOERDERIJ 'PARKZICHT' van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de architectonische vormgeving in decoratieve stijl; - vanwege de beeldbepalende ligging; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)