Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis te Linschoten: jachthuis in Linschoten

Kasteel Buitenplaats

Haardijk 15
3461AB Linschoten (gemeente Montfoort)
Utrecht

Bouwjaar: 1904


Beschrijving van Huis te Linschoten: jachthuis

JACHTHUIS. Ten noorden van het hoofdgebouw twee tegenelkaar geplaatste L-vormige woonhuizen, bestaande uit een jachthuis en een opzichterswoning, die samen een onregelmatig kruis vormen. Het pand is wit gepleisterd met zwarte plint en is twee bouwlagen hoog onder een met rode Tuile du Nord pannen gedekte zadeldaken met overstek voorzien van gesneden windveren. Gevelindeling van vierruitsvensters met bovenlicht en halve luiken. Gebouwd in 1904 naar ontwerp van A.N. Groenendijk. Waardering JACHTHUIS van algemeen belang: - de ouderdom; - vanwege de architectonische vormgeving; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508158
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis te Linschoten: jachthuis in Linschoten

Louisehoeve

Haardijk 12
Linschoten (Gemeente Montfoort)
BOERDERIJ, blijkens inwendig balk-opschrift in oorsprong daterend uit 1602, en behorend tot het middenvoerdeeltype van de hallehuisgroep, ge..

Arianahoeve

Haardijk 10
Linschoten (Gemeente Montfoort)
Arianahoeve. Langgerekte BOERDERIJ van het voerdeeltype, opgetrokken in baksteen onder met riet gedekt zadeldak, gedateerd 1884 op de gesned..

Kopervik

Haardijk 7
Linschoten (Gemeente Montfoort)
Inleiding LanghuisBOERDERIJ 'Kopervik' dankt haar naam aan de gelijknamige plaats in Noorwegen waar de eigenaar Gerlacus Ribbius Peletier v..

Zorgwijk

M A Reinaldaweg 47
Linschoten (Gemeente Montfoort)
Boerderij, gepleisterd langhuis, rieten dak, 18e eeuw.

Haugusund: boerderij

Haardijk 5
Linschoten (Gemeente Montfoort)
Omschrijving complexonderdeel 1 De met de nokrichting vrijwel haaks op de Haardijk gelegen, deels onderkelderde langhuisBOERDERIJ 'Haugesun..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)