Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis te Linschoten: timmerschuur in Linschoten

Kasteel Buitenplaats

Noord Linschoterdijk 15
3461AC Linschoten (gemeente Montfoort)
Utrecht

Bouwjaar: 1919


Beschrijving van Huis te Linschoten: timmerschuur

TIMMERSCHUUR. Achter het oostelijk bouwhuis ligt een in 1919 opgetrokken timmerschuur annex loods gebouwd naar een ontwerp van G. Ribbius Peletier in Scandinavische stijl. De op rechthoekige grondslag opgetrokken schuur bestaat uit één bouwlaag van gepotdekselde houten delen staande op een bakstenen voet en oonder een met blauwe Oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak met breed overstek en een houten puntgevel. Oorspronkelijk was de benedenruimte in gebruik als houtopslagplaats en de bovenruimte als timmerwerkplaats. Naast het pand ligt een bakstenen aanlegplaatsje. Waardering TIMMERSCHUUR van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege het materiaalgebruik; - vanwege de architectonische vormgeving in Scandinavische stijl; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508154
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis te Linschoten: timmerschuur in Linschoten

Huis te Linschoten: historische tuin- en parkaanleg

Noord Linschoterdijk 15
Linschoten (Gemeente Montfoort)
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De tuinaanleg van het Huis te Linschoten is gelegen binnen de singels, die de begrenzing vormen van het b..

Huis te Linschoten: oostelijk bouwhuis

Noord Linschoterdijk 15
Linschoten (Gemeente Montfoort)
OOSTELIJK BOUWHUIS. Als pendant van het bouwhuis aan de westzijde van het omgrachte voorplein staat een achttiende-eeuws koetshuis. Het op..

Huis te Linschoten: westelijk bouwhuis

Noord Linschoterdijk 15
Linschoten (Gemeente Montfoort)
WESTELIJK BOUWHUIS. Als pendant van het koetshuis aan de oostzijde van het omgrachte voorplein staat een zomerhuis, die in 1960 met oude s..

Huis te Linschoten: toegangshek

Noord Linschoterdijk 15
Linschoten (Gemeente Montfoort)
TOEGANGSHEK. Aan het begin van de hoofdoprijlaan gesitueerd toegangshek bestaande uit vier achttiende-eeuwse bakstenen pijlers op hardstenen..

Huis te Linschoten: toegangsbrug

Noord Linschoterdijk 15
Linschoten (Gemeente Montfoort)
TOEGANGSBRUG. Voor het omgrachte hoofdgebouw een brede gemetselde achttiende-eeuwse boogbrug (vier bogen) met langs de beide zijden een eenv..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis te Linschoten: timmerschuur in Linschoten

Foto's (1)