Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur bestemd voor kleinvee in Maasland

Boerderij

Westgaag 74
3155DH Maasland (gemeente Midden Delfland)
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw (kern)


Beschrijving van Schuur bestemd voor kleinvee

Inleiding Achter op het erf, enigszins terzijde gelegen SCHUUR bestemd voor kleinvee in kern daterend uit de 18e-eeuw en onderdeel van het boerderijcomplex. Omschrijving Schuur op nagenoeg rechthoekige plattegrond onder een met oud-Hollandse pannen gedekt afgewolfd dak met aangekapte delen. Gevels met ankers; dubbele entreedeur in westgevel. Aanbouw onder een met oud-Hollandse pannen belegd afdak met kleine houten deur. Waardering Schuur van belang vanwege ouderdom, materiaalgebruik en vormgeving; tevens van belang als karakteristiek onderdeel van het boerderijcomplex en vanwege de historisch functioneel-ruimtelijke relatie met de boerderij. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508137
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur bestemd voor kleinvee in Maasland

Boerderij van het krukhuistype

Westgaag 74
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding Op het zuidoosten georiƫnteerde BOERDERIJ van het krukhuistype, gelegen op een smalle geulrug, aan de Westgaag. Het aan het vo..

Karnhuis

Westgaag 74
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding Aan de Westgaag gelegen 19e-eeuws KARNHUIS met onderdelen uit de 17e-eeuw behorende tot het boerderijcomplex. Omschrijving ..

Boerderij van het krukhuistype met interieuronderdelen

Westgaag 100
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding Op het zuidoosten georienteerde KRUKHUISBOERDERIJ, gelegen op een smalle geulrug, aan de Westgaag in de Oude Campspolder. Het dwa..

Gerestaureerde hoeve met langwerpig dwars woongedeelte onder strodak, gedateerd in cijfers van metselwerk 1666. Links een opkamer boven kelder, verlic ..

Westgaag 28
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
Gerestaureerde hoeve met langwerpig dwars woongedeelte onder strodak, gedateerd in cijfers van metselwerk 1666. Links een opkamer boven keld..

Voormalig molenaarswoning met bedrijfsruimte

Molenweg 7
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding Voormalige MOLENAARSWONING met bedrijfsruimte uit 1894 in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant gecombineerd met enkele Eclectische..

Kaart & Routeplanner