Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woonhuis van vijf traveeën breedte op rechthoekige plattegrond in Zaamslag

Woonhuis

Drieweg 1
4543RS Zaamslag (gemeente Terneuzen)
Zeeland

Bouwjaar: ca. 1900


Beschrijving van Woonhuis van vijf traveeën breedte op rechthoekige plattegrond

Inleiding Waarschijnlijk omstreeks 1900, in ambachtelijk-traditionele trant, gebouwd verdiepingloos woonhuis met langsgevel. Omschrijving Woonhuis van vijf traveeën breedte op rechthoekige plattegrond. Gevels uit rode baksteen opgetrokken met in de voorgevel rode verglaasde dorpelstenen en siertegels in de boogtrommels. De voorgevel is voorzien van een centrale entreepartij met glas-in-lood bovenlicht, aan weerszijden hiervan twee T-type schuiframen met glas-in-lood bovenramen. De gevel wordt afgesloten door een bakgoot op klossen. De zuidelijke topgevel met twee smalle ramen in de top en een smal schuifraam nabij zowel de voor als de achtergevel op de begane grond. Dichtbij het raam bij de achtergevel een groter, modern raam. De topgevel wordt afgesloten door een dakoverstek met witte lijsten. De noordelijke topgevel is als de zuidelijke gevel, op de hoek bij de achtergevel bevindt zich echter een aanbouwtje onder een lessenaarsdak. Het woonhuis is voorzien van een zadeldak, gedekt met gesmoorde tuile du nord. Waardering Woonhuis van cultuurhistorische waarde en van belang als onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508124
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woonhuis van vijf traveeën breedte op rechthoekige plattegrond in Zaamslag

Schuur

Drieweg 1
Zaamslag (Gemeente Terneuzen)
Inleiding Forse schuur met twee dwarsdelen op rechthoekige plattegrond. In de schuur, bedoeld voor gemengd bedrijf, zijn stallen aanwezig a..

Wagenschuur

Drieweg 1
Zaamslag (Gemeente Terneuzen)
Inleiding Dwars achter de schuur, aan de zuidelijke, korte zijde van de mestput geplaatste wagenschuur op rechthoekige plattegrond, gebouw..

Staalhoeve

Molenweg 6
Zaamslag (Gemeente Terneuzen)
Gepleisterd woonhuis met pannen zadeldak. Geprofileerde goot met daaronder fries waarin zolderlichten. Aan de achterzijde lager doorschieten..

Zorg en genot: woonhuis

Waterhyacint 8
Terneuzen
Inleiding Vrijstaand, verdiepingloos woonhuis op rechthoekige plattegrond, in 1898 gebouwd in ambachtelijk-traditionele bouwtrant. Relatief..

Zorg en genot: driebeukige schuur

Waterhyacint 8
Terneuzen
Inleiding Traditionele rechthoekige, driebeukige schuur met twee doorgaande dwarsdelen. De ongeveer 45 meter lange schuur is bestemd voor g..

Kaart & Routeplanner

Route naar Woonhuis van vijf traveeën breedte op rechthoekige plattegrond in Zaamslag