Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bakhuis opgetrokken uit gele ijsselsteentjes, één bouwlaag hoog met zadeldak gedekt met gesmoorde pannen in Axel

Boerderij

Eerste Verkorting 10
4571RK Axel (gemeente Terneuzen)
Zeeland

Bouwjaar: 1895


Beschrijving van Bakhuis opgetrokken uit gele ijsselsteentjes, één bouwlaag hoog met zadeldak gedekt met gesmoorde pannen

Omschrijving Bakhuis opgetrokken uit gele ijsselsteentjes, één bouwlaag hoog met zadeldak gedekt met gesmoorde pannen, vermooedelijk uit de 19e eeuw. In de kopgevels bevindt zich een klein raam in de top en in de zuidgevel een houten deur. In de westgevel twee deuren en een venster, niet alles origineel. In de oostgevel twee vensters. Waardering Bakhuis van cultuurhistorische waarde en van ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508102
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bakhuis opgetrokken uit gele ijsselsteentjes, één bouwlaag hoog met zadeldak gedekt met gesmoorde pannen in Axel

Verdiepingloos woonhuis op rechthoekige plattegrond in ambachtelijk-traditionele bouwtrant

Eerste Verkorting 10
Axel (Gemeente Terneuzen)
Inleiding Verdiepingloos woonhuis op rechthoekige plattegrond in ambachtelijk-traditionele bouwtrant uit ca. 1895. Omschrijving De woning..

Dwarsdeelschuur op rechthoekige plattegrond, voorzien van twee dwarsdelen

Eerste Verkorting 10
Axel (Gemeente Terneuzen)
Inleiding Dwarsdeelschuur, vermoedelijk uit het midden van de 19e eeuw, op rechthoekige plattegrond, voorzien van twee dwarsdelen. Omschri..

Traditionele, gedeeltelijk open wagenschuur op rechthoekige plattegrond

Eerste Verkorting 10
Axel (Gemeente Terneuzen)
Inleiding Traditionele, gedeeltelijk open wagenschuur op rechthoekige plattegrond, vermoedelijk uit de 19e eeuw. Omschrijving De grotende..

Veestal op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met zadeldak

Eerste Verkorting 10
Axel (Gemeente Terneuzen)
Omschrijving Veestal op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met zadeldak, vermoedelijk uit de 19e eeuw. De zuidelijke langsgevel..

Bakstenen varkenshok op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met zadeldak

Eerste Verkorting 10
Axel (Gemeente Terneuzen)
Omschrijving Bakstenen varkenshok op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met zadeldak, vermoedelijk uit de 19e eeuw. Aan de zijd..

Kaart & Routeplanner

Route naar Bakhuis opgetrokken uit gele ijsselsteentjes, één bouwlaag hoog met zadeldak gedekt met gesmoorde pannen in Axel