Dwarsdeelschuur op rechthoekige plattegrond, voorzien van twee dwarsdelen in Axel

Eerste Verkorting 10
4571RK Axel (gemeente Terneuzen)

Beschrijving van Dwarsdeelschuur op rechthoekige plattegrond, voorzien van twee dwarsdelen

Inleiding Dwarsdeelschuur, vermoedelijk uit het midden van de 19e eeuw, op rechthoekige plattegrond, voorzien van twee dwarsdelen. Omschrijving Schuur opgetrokken uit rode baksteen en voorzien van muurankers. De zuidelijke langsgevel is voorzien van twee groene mendeurstellen, zes getoogde houten deuren en diverse kleine venstertjes. In de oostelijke kopgevel bevinden zich een wagendeur en twee getoogde deuren op de begane grond en twee kleine venstertjes in de top. De noordelijke langsgevel bevat twee mendeuren en drie getoogde deuren. Bij het middelste deel van de gevel is het dak opgeheven. De westelijke kopgevel bevat op de begane grond een wagendeur en op de verdieping een goederenluik. De schuur bezit een fors, afgewolfd zadeldak met een rieten kap. Waardering Schuur van cultuurhistorische en architectuurhistorische waarde, van belang vanwege gaafheid en als essentieel onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)