Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Vermoedelijk enige tijd na de bouw van de kerk aangebrachte afscheiding van het kerkterrein in Zuiddorpe

Dorpsplein 1
4574RD Zuiddorpe (gemeente Terneuzen)

Bouwjaar: 1886-1900

Beschrijving van Vermoedelijk enige tijd na de bouw van de kerk aangebrachte afscheiding van het kerkterrein

Inleiding Vermoedelijk enige tijd na de bouw van de kerk aangebrachte afscheiding van het kerkterrein. Een vrij kleine deel van de afscheiding bevindt zich oostelijk van het entreepad van de kerk aan het Dorpsplein, westelijk van het entreepad vormt het de afscheiding met het Dorpsplein en de Hoofdweg Noord. Omschrijving De erfscheiding bestaat uit een lage gemetselde muur uit rode baksteen voorzien van een ezelsrugafdekking. De muur is in westelijke richting trapsgewijs aflopend zoals ook het terrein ter plaatse afloopt. Langs de Hoofdweg Noord is de muur voorzien van een sober ijzeren hek met spijlen. Bij het entreepad naar de kerk zwenken de muren aan weerszijden van het pad naar binnen en worden afgesloten door kleine gemetselde kolommen. Waardering Erfscheiding van algemeen belang als functioneel en karakteristiek complexonderdeel. Als begeleiding van het kerkterrein langs Dorpsplein en Hoofdweg Noord van ensemblewaarde uit stedebouwkundig oogpunt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)