Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Terrein waarin sporen van bewoning uit de IJzertijd en sporen van bewoning waaronder de resten van een commanderij van de Duitse Orde in Maasland

Archeologie


3155ZG Maasland (gemeente Midden Delfland)
Zuid Holland

Bouwjaar: late middeleeuwen


Beschrijving van Terrein waarin sporen van bewoning uit de IJzertijd en sporen van bewoning waaronder de resten van een commanderij van de Duitse Orde

Terrein waarin sporen van bewoning uit de IJzertijd en sporen van bewoning uit de Late Middeleeuwen waaronder de resten van een commanderij van de Duitse Orde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508082
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Terrein waarin sporen van bewoning uit de IJzertijd en sporen van bewoning waaronder de resten van een commanderij van de Duitse Orde in Maasland

Boerderij van het krukhuistype met interieuronderdelen

Westgaag 100
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding Op het zuidoosten georienteerde KRUKHUISBOERDERIJ, gelegen op een smalle geulrug, aan de Westgaag in de Oude Campspolder. Het dwa..

Boerderij van het krukhuistype

Westgaag 74
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding Op het zuidoosten georiƫnteerde BOERDERIJ van het krukhuistype, gelegen op een smalle geulrug, aan de Westgaag. Het aan het vo..

Karnhuis

Westgaag 74
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding Aan de Westgaag gelegen 19e-eeuws KARNHUIS met onderdelen uit de 17e-eeuw behorende tot het boerderijcomplex. Omschrijving ..

Schuur bestemd voor kleinvee

Westgaag 74
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding Achter op het erf, enigszins terzijde gelegen SCHUUR bestemd voor kleinvee in kern daterend uit de 18e-eeuw en onderdeel van he..

Boerderijtje, witgepleisterde muren: schilderachtig strodak, dat achter aansluit tegen een puntgevel met muurankers. Oude kozijnen

Weverskade 97
Maassluis
Boerderijtje, gedateerd op een steentje in de voorgevel T.1682. Witgepleisterde muren: schilderachtig strodak, dat achter aansluit tegen een..

Kaart & Routeplanner