Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Houten saunagebouwtje op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met aan één zijde afgewolfd zadeldak, gedekt met tuile du nord pannen in Domburg

Domburgseweg 12
4357BB Domburg (gemeente Veere)

Bouwjaar: 1885-1910

Beschrijving van Houten saunagebouwtje op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met aan één zijde afgewolfd zadeldak, gedekt met tuile du nord pannen

Omschrijving Houten saunagebouwtje op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met aan één zijde afgewolfd zadeldak, gedekt met tuile du nord pannen. Het gebouwtje bestaat uit een houten geraamte dat opgevuld is met verticaal houten beschot, waardoor een vakwerkachtige indruk is ontstaan. Houten deur met luifeltje in de topgevel met afgewolfd dak. Overhangende daklijst op houten, uitgesneden consoles; bakstenen schoorsteen. Het saunagebouwtje is voorzien van een stookplaats, bad en douche. Waardering Saunagebouwtje van typologische waarde, van waarde vanwege gaafheid en zeldzaamheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)