Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Houten saunagebouwtje op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met aan één zijde afgewolfd zadeldak, gedekt met tuile du nord pannen in Domburg

Overig

Domburgseweg 12
4357BB Domburg (gemeente Veere)
Zeeland

Bouwjaar: 1885-1910


Beschrijving van Houten saunagebouwtje op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met aan één zijde afgewolfd zadeldak, gedekt met tuile du nord pannen

Omschrijving Houten saunagebouwtje op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met aan één zijde afgewolfd zadeldak, gedekt met tuile du nord pannen. Het gebouwtje bestaat uit een houten geraamte dat opgevuld is met verticaal houten beschot, waardoor een vakwerkachtige indruk is ontstaan. Houten deur met luifeltje in de topgevel met afgewolfd dak. Overhangende daklijst op houten, uitgesneden consoles; bakstenen schoorsteen. Het saunagebouwtje is voorzien van een stookplaats, bad en douche. Waardering Saunagebouwtje van typologische waarde, van waarde vanwege gaafheid en zeldzaamheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508062
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Houten saunagebouwtje op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met aan één zijde afgewolfd zadeldak, gedekt met tuile du nord pannen in Domburg

Duinenburg

Domburgseweg 12
Domburg (Gemeente Veere)
Omschrijving Villa in 1885 gebouwd in neo-renaissance architectuur. Het gebouw heeft een min of meer rechthoekige plattegrond met een hoek..

Koetshuis

Domburgseweg 10
Domburg (Gemeente Veere)
Inleiding Koetshuis rond 1883 gebouwd in traditionalistische architectuur met kort daarna aan de noordzijde aangebouwde koetsierswoning. Aa..

archeologie

-
Domburg (Gemeente Veere)
Meerdere terreinen met daarin sporen van een ringwalburg.

Villa de Wael

Domburgseweg 6
Domburg (Gemeente Veere)
Inleiding Villa op min of meer rechthoekige plattegrond met enkele uitbouwtjes. Opgetrokken uit rode baksteen, deels gepleisterd en met vak..

Tuinhuis op vrijwel vierkante plattegrond, één bouwlaag hoog met tentdakje

Domburgseweg 6
Domburg (Gemeente Veere)
Omschrijving Tuinhuis op vrijwel vierkante plattegrond, één bouwlaag hoog met tentdakje. Het tuinhuis is geheel van hout met aan één zi..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)