Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woonhuis met langsgevel, op vrijwel rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met zadeldak in Schore

Woonhuis

Frisostraat 13
4423AJ Schore (gemeente Kapelle)
Zeeland

Bouwjaar: 1908


Beschrijving van Woonhuis met langsgevel, op vrijwel rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met zadeldak

Omschrijving Woonhuis met langsgevel, op vrijwel rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met zadeldak. In 1908 gebouwd in traditionele stijl. Opgetrokken in roodbruine baksteen; rondom banden en dorpelstenen van roodbruine geglazuurde profielsteen. Voorgevel (lijstgevel) vijf traveeën breed met rijk gedetailleerde houten voordeur in middelste travee; aan weerszijden twee houten T-vensters met strakke luiken. Alle gevelopeningen voorzien van vensterboog in geglazuurde steen en boogtrommel met blauw-witte tegelvulling. In de zijgevels (topgevels) diverse houten schuiframen op begane grond en verdieping; aan zuidoostelijke topgevel een recenter, klein, één bouwlaag hoog, bakstenen aanbouwtje met zadeldakje met overstek, gedekt met rode tuile du nord, voor de bescherming van ondergeschikt belang. Achtergevel met nieuw aanbouwtje. Zadeldak gedekt met rode kruispannen; overstekken op eenvoudige klossen; houten makelaars. Het interieur is voor de bescherming van ondergeschikte betekenis. Waardering Aan exterieur gaaf woonhuis van architectuur- en cultuurhistorische waarde, en van waarde als een hoofdonderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508042
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woonhuis met langsgevel, op vrijwel rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met zadeldak in Schore

Dwarsdeelschuur met houten, zwart geteerde, gepotdekselde langsgevels; bakstenen/gepleisterde plinten; kopgevels steen

Frisostraat 13
Schore (Gemeente Kapelle)
Omschrijving Dwarsdeelschuur met houten, zwart geteerde, gepotdekselde langsgevels; bakstenen/gepleisterde plinten; kopgevels steen. Zuido..

Houten wagenschuur op bakstenen plint; rechthoekige plattegrond. Zwart geteerde, gepotdekselde houten delen. In voorgevel vier stel wit geschilderde d ..

Frisostraat 13
Schore (Gemeente Kapelle)
Houten wagenschuur op bakstenen plint; rechthoekige plattegrond. Zwart geteerde, gepotdekselde houten delen. In voorgevel vier stel wit gesc..

Bakhuis in grijze zandsteen, rode bakstenen banden, bogen; één bouwlaag hoog met zadeldak; rechthoekige plattegrond. Noordoostgevel met eenvoudi ..

Frisostraat 13
Schore (Gemeente Kapelle)
Bakhuis in grijze zandsteen, rode bakstenen banden, bogen; één bouwlaag hoog met zadeldak; rechthoekige plattegrond. Noordoostgevel met e..

Varkensstal in grijze zandsteen, rode bakstenen banden en bogen; één bouwlaag hoog met zadeldak; rechthoekige plattegrond. Noordoostgevel met ho ..

Frisostraat 13
Schore (Gemeente Kapelle)
Varkensstal in grijze zandsteen, rode bakstenen banden en bogen; één bouwlaag hoog met zadeldak; rechthoekige plattegrond. Noordoostgevel..

Nederlands Hervormde kerk met fronttoren en aangebouwde consistorie

Nieuwe Kerkplein 4
Schore (Gemeente Kapelle)
Inleiding Nederlands Hervormde kerk met fronttoren en aangebouwde consistorie, in 1942 gebouwd ter vervanging van de door oorlogsgeweld ver..

Kaart & Routeplanner

Route naar Woonhuis met langsgevel, op vrijwel rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met zadeldak in Schore