Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hardstenen voetstuk met vrouwenfiguur aan noordwestzijde van de neo-formele tuin in Baambrugge

Tuin Park Landgoed

Rijksstraatweg 147
1396JK Baambrugge (gemeente De Ronde Venen)
Utrecht


Beschrijving van Hardstenen voetstuk met vrouwenfiguur aan noordwestzijde van de neo-formele tuin

HARDSTENEN VOETSTUK MET VROUWENFIGUUR AAN NOORD-WESTZIJDE VAN DE NEO-FORMELE TUIN. Het hardstenen 18de-eeuwse voetstuk mist een voetplaats of plint. Het op rechthoekige grondslag staande voetstuk is aan vier zijden op dezelfde wijze gedecoreerd met cannelures en guirlandes. De afdekplaats wordt gesierd door een kraalrand. Op het voetstuk is in de jaren '90 een fraai 19de-eeuws zandstenen tuinbeeld geplaatst. Het beeld, waarschijnlijk voorstellende Flora, met een doekje in haar linkerhand en in haar rechterhand en in haar haren bloemen (rozen), is (thans) deels beschilderd in een grijze kleur met wit als ondergrond. Het voetstuk droeg oorspronkelijk waarschijnlijk een tuinbeeld. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508001
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hardstenen voetstuk met vrouwenfiguur aan noordwestzijde van de neo-formele tuin in Baambrugge

Valkenheining: hoofdgebouw

Rijksstraatweg 147
Baambrugge (Gemeente De Ronde Venen)
HOOFDGEBOUW (Huis Valkenheining). Het huis wordt gevormd door een in baksteen opgetrokken onderkelderd hoofdgebouw op rechthoekige grondslag..

Valkenheining: historische tuin- en parkaanleg

Rijksstraatweg 147
Baambrugge (Gemeente De Ronde Venen)
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. In oorsprong formele parkaanleg op driehoekige grondslag die in het zuidwesten wordt begrenst door de Rijk..

Valkenheining: theekoepel

Rijksstraatweg 147
Baambrugge (Gemeente De Ronde Venen)
KOEPEL. Koepel op rechthoekige grondslag met afgesneden hoeken. Op de afgesneden hoeken bevinden zich Ionische pilasters, elk onderbroken d..

Schuur

Rijksstraatweg 147
Baambrugge (Gemeente De Ronde Venen)
SCHUUR. 18de-eeuwse schuur, gelegen ten oosten van het hoofdgebouw, op rechthoekige grondslag, overkapt met een onder rode pannen gedekt za..

Schuur

Rijksstraatweg 147
Baambrugge (Gemeente De Ronde Venen)
SCHUUR. 19de-eeuwse schuur, gelegen in het noordoosten van de tuin, op rechthoekige grondslag gedekt onder een met grijze pannen overkapt z..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hardstenen voetstuk met vrouwenfiguur aan noordwestzijde van de neo-formele tuin in Baambrugge