Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur in Baambrugge

Kasteel Buitenplaats

Rijksstraatweg 147
1396JK Baambrugge (gemeente De Ronde Venen)
Utrecht


Beschrijving van Schuur

SCHUUR. 18de-eeuwse schuur, gelegen ten oosten van het hoofdgebouw, op rechthoekige grondslag, overkapt met een onder rode pannen gedekt zadeldak, van oorsprong de 17de-eeuwse berg (hooiopslag), die in de Oprechter Haarlemmer Courant in 1796 genoemd werd. De voorgevel heeft een vertikale geleding met de toegang iets uit het midden gelegen. Aan de rechterzijde van de toegang een venster. De gevel wo rdt in twee├źn geleed door een horizontale tandlijst. Boven de lijst een luik en een vogelgat. Op de nok en aan de einden van de dakschilden zijn houten geschulpte decoraties aangebracht en langs de dakschildranden lopen wit geschilderde geprofileerde lijsten. De linkergevel heeft een vertikale geleding en heeft centraal geplaatst een 6-ruits venster. De achtergevel is eveneens gepotdekseld met aan de linkerzijde een 2-ruits venster. Aan de rechtergevel (zuidkant) een recente uitbouw onder een lessenaarsdak. De schuur waarin aan de grondslag en de constructie de oorspronkelijke hooiberg nog goed te herkennen is, werd in 1994-1995 gerestaureerd, waarbij twee originele hoekbalken zijn vervangen door nieuwe. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507995
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur in Baambrugge

Valkenheining: hoofdgebouw

Rijksstraatweg 147
Baambrugge (Gemeente De Ronde Venen)
HOOFDGEBOUW (Huis Valkenheining). Het huis wordt gevormd door een in baksteen opgetrokken onderkelderd hoofdgebouw op rechthoekige grondslag..

Valkenheining: historische tuin- en parkaanleg

Rijksstraatweg 147
Baambrugge (Gemeente De Ronde Venen)
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. In oorsprong formele parkaanleg op driehoekige grondslag die in het zuidwesten wordt begrenst door de Rijk..

Valkenheining: theekoepel

Rijksstraatweg 147
Baambrugge (Gemeente De Ronde Venen)
KOEPEL. Koepel op rechthoekige grondslag met afgesneden hoeken. Op de afgesneden hoeken bevinden zich Ionische pilasters, elk onderbroken d..

Schuur

Rijksstraatweg 147
Baambrugge (Gemeente De Ronde Venen)
SCHUUR. 19de-eeuwse schuur, gelegen in het noordoosten van de tuin, op rechthoekige grondslag gedekt onder een met grijze pannen overkapt z..

Hardstenen voetstuk aan zuidzijde van neo-formele tuin

Rijksstraatweg 147
Baambrugge (Gemeente De Ronde Venen)
HARDSTENEN VOETSTUK AAN ZUIDZIJDE VAN NEO-FORMELE TUIN. Hardstenen 18de-eeuws voetstuk bestaande uit twee delen. De voetplaat heeft een vie..

Kaart & Routeplanner