Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bakstenen schuur in Markelo

Boerderij

Plasdijk 5
7475TD Markelo (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: 1823-1869


Beschrijving van Bakstenen schuur

Omschrijving De bakstenen SCHUUR op het erf is gedekt met een rieten schilddak en heeft een rieten vorst en dakruiters. Aan de voorzijde (N) heeft de schuur hoge inrijdeuren in een witte omlijsting onder een opgaand dakgedeelte. Aan de achterzijde (Z) liggen de beide inrijdeuren iets terug. Verder is de schuur voorzien van staldeuren en gietijzeren stalramen. In de schuur zijn de oude gebinten nog aanwezig. Waardering Schuur van architectuurhistorische en stedebouwkundige waarde: - vanwege de gaafheid van het exterieur - vanwege de gaafheid van de houten constructie in het interieur - als onderdeel van het erf (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507981
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bakstenen schuur in Markelo

Boerderij met een T-vormige plattegrond, opgetrokken in rode baksteen onder een rieten schilddak

Plasdijk 5
Markelo (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving BOERDERIJ met een T-vormige plattegrond, opgetrokken in rode baksteen onder een rieten schilddak. De voorgevel van het woonhui..

Molenromp Vreest Niet

Plasdijk 4B
Markelo (Gemeente Hof van Twente)
Inleiding MOLENROMP. De in 1842 als stellingmolen gebouwde ronde stenen bovenkruier was ingericht als korenmolen. De molen is in 1932 ont..

Boerderij van het hallehuistype onder rieten zadeldak met wolfeinden en een nokvorst van pannen

Plasdijk 12
Markelo (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving BOERDERIJ van het hallehuistype onder rieten zadeldak met wolfeinden en een nokvorst van pannen. Door krimpen in de zijgevels ..

Schuur met dubbele doorrit onder schilddak

Plasdijk 12
Markelo (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving Schuur met dubbele doorrit (type) onder schilddak waarvan de onderkant met Muldenpannen en de bovenkant met riet gedekt is. Ge..

Boerderij met een samengestelde plattegrond onder een dubbel rietgedekt wolfdak dat aan de onderzijde met pannen is belegd

Seinenweg 2
Markelo (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving BOERDERIJ met een samengestelde plattegrond onder een dubbel rietgedekt wolfdak dat aan de onderzijde met pannen is belegd. He..

Kaart & Routeplanner

Route naar Bakstenen schuur in Markelo