Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bakhuisje in Markelo

Boerderij

Seinenweg 2
7475TA Markelo (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: 1850-1900


Beschrijving van Bakhuisje

Omschrijving Het bakstenen BAKHUISJE heeft een met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak en is aan de schuur vastgebouwd. Aan de noordzijde bevindt zich een deur met daarnaast een negenruits venster. De oostgevel wordt afgesloten door windveren en een houten beschot. In de geveltop is een klein venster geplaatst. Waardering Bakhuis van architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang: - vanwege de gaafheid - als onderdeel van het erf (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507970
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bakhuisje in Markelo

Boerderij met een samengestelde plattegrond onder een dubbel rietgedekt wolfdak dat aan de onderzijde met pannen is belegd

Seinenweg 2
Markelo (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving BOERDERIJ met een samengestelde plattegrond onder een dubbel rietgedekt wolfdak dat aan de onderzijde met pannen is belegd. He..

Bakstenen schuur

Seinenweg 2
Markelo (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving Bakstenen SCHUUR onder een met riet gedekt schilddak met aan de zuidzijde terugliggende inrijdeuren. In de schuur het oorspron..

Gerenoveerde bakstenen schaapskooi met een rieten wolfsdak

Seinenweg 2
Markelo (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving Gerenoveerde bakstenen SCHAAPSKOOI met een rieten wolfdak. In de oostgevel is een houten baander onder een segmentboog geplaat..

Boerderij met een T-vormige plattegrond, opgetrokken in rode baksteen onder een rieten schilddak

Plasdijk 5
Markelo (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving BOERDERIJ met een T-vormige plattegrond, opgetrokken in rode baksteen onder een rieten schilddak. De voorgevel van het woonhui..

Bakstenen schuur

Plasdijk 5
Markelo (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving De bakstenen SCHUUR op het erf is gedekt met een rieten schilddak en heeft een rieten vorst en dakruiters. Aan de voorzijde (N..

Kaart & Routeplanner

Route naar Bakhuisje in Markelo