Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Buitenplaats Westhove: dienstwoning in Oostkapelle

Kasteel Buitenplaats

Duinvlietweg 10
4356ND Oostkapelle (gemeente Veere)
Zeeland

Bouwjaar: ca. 1900


Beschrijving van Buitenplaats Westhove: dienstwoning

DIENSTWONING Rond 1900 gebouwde dienstwoning aan de westzijde van de buitenplaats, gelegen aan de Duinvlietweg die naar het duingebied voert; de woning op rechthoekige grondslag bevat één bouwlaag onder zadeldak met rode pannen gedekt; de zijgevels alsmede de achtergevel zijn gepleisterd, de voorgevel is thans in schoon werk uitgevoerd; de zuidgevel kent twee 9-ruitsramen met luiken, daarnaast de buitendeur en rechts daarvan een kleine 4-ruiter met luik; de noordgevel heeft een 9-ruiter met luiken; de voorgevel (op het westen aan de laan gelegen) is voorzien van een recente aankapping waarin een toegangsdeur; onder de kap zijn twee vensters toegevoegd; de windveren zijn recent vervangen; in de oostgevel twee vensters op de b.g. (een oorspronkelijk en een toegevoegd), onder de kap twee vensters toegevoegd; de houten berging en de waterput zijn voor de bescherming niet van betekenis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507937
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Buitenplaats Westhove: dienstwoning in Oostkapelle

Buitenplaats Westhove: oranjerie

Duinvlietweg 6
Oostkapelle (Gemeente Veere)
ORANJERIE. Ten westen van het hoofdgebouw gelegen voormalige plantenkas/oranjerie annex koetshuis in de tweede helft van de 18de eeuw gebo..

Buitenplaats Westhove: hoofdgebouw

Duinvlietweg 8
Oostkapelle (Gemeente Veere)
Inleiding 1: HOOFDGEBOUW. A. EXTERIEUR: Na verwoesting in 1572 van het grootste deel van het middeleeuwse kasteel (behalve de torens) is v..

Buitenplaats Westhove: historische park- en tuinaanleg

Duinvlietweg 8
Oostkapelle (Gemeente Veere)
HISTORISCHE PARK- EN TUINAANLEG. De Descriptio Zelandiae, een panoramakaart uit 1550, laat zien dat er ten westen van het kasteel een tuin..

Buitenplaats Westhove: stenen brug

Duinvlietweg 8
Oostkapelle (Gemeente Veere)
STENEN BRUG. Deze vermoedelijk uit het begin van de 19de eeuw daterende brug wordt abusievelijk ook wel de Romeinse brug genoemd; hij bevi..

Buitenplaats Westhove: toegangshek

Duinvlietweg 8
Oostkapelle (Gemeente Veere)
TOEGANGSHEK. Dit laat 18de eeuwse hek is geplaatst aan het begin van de Wulpendreef aan de oostzijde van de buitenplaats; de balustervormi..

Kaart & Routeplanner

Route naar Buitenplaats Westhove: dienstwoning in Oostkapelle