Schuur is opgetrokken onder een zadeldak met rode muldenpannen, windveren en makelaars in Hertme

Weerselosestraat 301
7626LJ Hertme (gemeente Borne)

Bouwjaar: 1906

Beschrijving van Schuur is opgetrokken onder een zadeldak met rode muldenpannen, windveren en makelaars

Omschrijving De SCHUUR is opgetrokken onder een zadeldak met rode muldenpannen, windveren en makelaars. In de geveltoppen kleine verticale witgeverfde gevel- beschotten, met daaronder een rond roosvenster. In beide eindgevels een baander met onderschoer onder een segmentboogmet witgepleisterde sluit- en aanzetstenen, die wordt geflankeerd door twee kleine zesruits vensters en twee staldeuren onder rondbogen. De zijgevels worden geleed door stalvensters met gemetselde waterdorpels onder segmentbogen en rondboog staldeuren. Waardering De schuur is van cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de ruimtelijk en functionele samenhang met de boerderij en pastorie op het erf - de beeldbepalende ligging van de schuur aan het einde van de oprijlaan met bomen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)