Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Baarhuis in Bornerbroek

Graf Begraafplaats

Pastoor Ossestraat 2
7627PL Bornerbroek (gemeente Almelo)
Overijssel

Bouwjaar: 1919


Beschrijving van Baarhuis

Omschrijving Het BAARHUIS is in rode baksteen opgetrokken onder een zadeldak met antracietgrijze Hollandse pannen. In de voorgevel (W) een getoogde dubbele houten deur, onder een zandstenen latei met kruis, alles binnen een spitsboog nis. Links en rechts kleine vensters. In de achtergevel (O) een rechtgesloten deur en twee vensters, in beide zijgevels (N en Z) twee vensters. Waardering Het baarhuis is van cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de ruimtelijke en functionele samenhang met de St. Stephanuskerk - de Delftse school architectuur - de gaafheid - de beeldbepalende ligging in Bornerbroek (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507918
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Baarhuis in Bornerbroek

Stephanus

Pastoor Ossestraat 2
Bornerbroek (Gemeente Almelo)
Omschrijving De ZAALKERK is westelijk van het koor over drie traveeën verbreed met zijbeuken en opgetrokken in rode baksteen, met links in..

Hoeve de Haar: boerderij van het hallehuistype

Grote Looweg 4
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving De BOERDERIJ VAN HET HALLEHUISTYPE is opgetrokken in bruine baksteen onder een afgewolfde zadeldak dat deels met riet en deels..

Hoeve de Haar: varkensschuur

Grote Looweg 4
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving VARKENSSCHUUR van één bouwlaag onder een afgewolfd met rode pannen gedekt zadeldak. De schuur is vanuit een rechthoekige pla..

Perseverance

Almelosestraat 10
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
"Perseverance". In 1854 gebouwde boerderij, bestaande uit een langgerekt bouwlichaam met naar voren springende zijvleugels en een koepelvorm..

Backenhagen: Huis Backenhagen

Almelosestraat 14
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
HOOFDGEBOUW (Huis Backenhagen). Blokvormig rode bakstenen huis, voorzien van een witte pleisterlaag, op rechthoekige grondslag, onder met gr..

Kaart & Routeplanner

Route naar Baarhuis in Bornerbroek