Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur in Zenderen

Boerderij

Zenderensestraat 2
7625TE Zenderen (gemeente Borne)
Overijssel

Bouwjaar: 1923-1924


Beschrijving van Schuur

Omschrijving Rechthoekige KORENSPIEKER opgetrokken in rode machinale baksteen onder een met grijze Hollandse pannen gedekt zadeldak. Aan de oostzijde heeft de schuur een deur en een groot luik op de verdieping. In de zijgevels van de schuur zijn op de parterre en de verdieping gietijzeren vensters onder rondboog geplaatst. Waardering Schuur van architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang: - vanwege het bijzondere, twee bouwlagen hoge type - vanwege de gaafheid - als onderdeel van het boerderijcomplex (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507915
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur in Zenderen

Boerderij met fors dwarsgeplaatst voorhuis waarbij de overgang van het woonhuis naar het bedrijfsgedeelte aan de zuidgevel wordt gevormd door een logg ..

Zenderensestraat 2
Zenderen (Gemeente Borne)
BOERDERIJ met fors dwarsgeplaatst voorhuis waarbij de overgang van het woonhuis naar het bedrijfsgedeelte aan de zuidgevel wordt gevormd doo..

Dubbele schuur opgemetseld in rode baksteen onder een dubbel zadeldak grijze hollandse pannen

Zenderensestraat 2
Zenderen (Gemeente Borne)
Dubbele SCHUUR opgemetseld in rode baksteen onder een dubbel zadeldak grijze Hollandse pannen. In de zuidgevel zijn drie baanders geplaatst ..

Klein oldhof

Loodijk 2
Borne
Fraai gelegen boerderij gedekt door pannen zadeldak. Het woongedeelte heeft een houten geveltopbeschieting en een gave bovenkamer op Benthei..

Zeldzaam voorbeeld van eenbeukig vakwerkhuis, schilddak en opkamer: halve kruisvensters met luiken en oud glas. Nieuwe zijgevel en aanbouw aan de acht ..

Lodiek Landen 1
Hertme (Gemeente Borne)
Zeldzaam voorbeeld van eenbeukig vakwerkhuis, schilddak en opkamer: halve kruisvensters met luiken en oud glas. Nieuwe zijgevel en aanbouw a..

Hondeborg burchtheuvel, terrein waarin een verhoogde, omgrachte woonplaats

-
Borne
Terrein waarin een verhoogde, omgrachte woonplaats. Datering: Late middeleeuwen.

Kaart & Routeplanner

Route naar Schuur in Zenderen