Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dubbele schuur opgemetseld in rode baksteen onder een dubbel zadeldak grijze hollandse pannen in Zenderen

Boerderij

Zenderensestraat 2
7625TE Zenderen (gemeente Borne)
Overijssel

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Dubbele schuur opgemetseld in rode baksteen onder een dubbel zadeldak grijze hollandse pannen

Dubbele SCHUUR opgemetseld in rode baksteen onder een dubbel zadeldak grijze Hollandse pannen. In de zuidgevel zijn drie baanders geplaatst met witte aanzet- en sluitstenen. In de geveltoppen roosvensters, de geveltoppen zijn beschoten en eindigen in een makelaar. Waardering Schuur van architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de rijke detaillering - de functionele en ruimtelijke relatie met de boerderij (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507914
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dubbele schuur opgemetseld in rode baksteen onder een dubbel zadeldak grijze hollandse pannen in Zenderen

Boerderij met fors dwarsgeplaatst voorhuis waarbij de overgang van het woonhuis naar het bedrijfsgedeelte aan de zuidgevel wordt gevormd door een logg ..

Zenderensestraat 2
Zenderen (Gemeente Borne)
BOERDERIJ met fors dwarsgeplaatst voorhuis waarbij de overgang van het woonhuis naar het bedrijfsgedeelte aan de zuidgevel wordt gevormd doo..

Schuur

Zenderensestraat 2
Zenderen (Gemeente Borne)
Omschrijving Rechthoekige KORENSPIEKER opgetrokken in rode machinale baksteen onder een met grijze Hollandse pannen gedekt zadeldak. Aan de..

Klein oldhof

Loodijk 2
Borne
Fraai gelegen boerderij gedekt door pannen zadeldak. Het woongedeelte heeft een houten geveltopbeschieting en een gave bovenkamer op Benthei..

Zeldzaam voorbeeld van eenbeukig vakwerkhuis, schilddak en opkamer: halve kruisvensters met luiken en oud glas. Nieuwe zijgevel en aanbouw aan de acht ..

Lodiek Landen 1
Hertme (Gemeente Borne)
Zeldzaam voorbeeld van eenbeukig vakwerkhuis, schilddak en opkamer: halve kruisvensters met luiken en oud glas. Nieuwe zijgevel en aanbouw a..

Hondeborg burchtheuvel, terrein waarin een verhoogde, omgrachte woonplaats

-
Borne
Terrein waarin een verhoogde, omgrachte woonplaats. Datering: Late middeleeuwen.

Kaart & Routeplanner

Route naar Dubbele schuur opgemetseld in rode baksteen onder een dubbel zadeldak grijze hollandse pannen in Zenderen