Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schoolmeesterwoning in Borne

Woonhuis

Ennekerdijk 13
7622ED Borne
Overijssel

Bouwjaar: 1897


Beschrijving van Schoolmeesterwoning

Eén bouwlaag tellende SCHOOLMEESTERSWONING opgetrokken in bruinebaksteen op een rechthoekige plattegrond onder een afgeknot schilddak met grijze Friese pannen. De voorgevel (O) heeft een deur met bovenlicht en twee zesruits vensters boven een lekdorpel. De muuropeningen zijn voorzien van een segmentboog met sluitsteen. De gevel wordt beëindigd door een gootlijst. In de zijgevel (Z) bevindt zich een tweede deur met bovenlichten een zesruits schuifvenster. Waardering Voormalige woning van de chazzen van cultuurhistorisch enstedebouwkundig belang vanwege: - de oorspronkelijke functie behorend bij de joodse school - de ensemblewaarde van het synagogecomplex - de beeldbepalende situering (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507909
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schoolmeesterwoning in Borne

Voormalige Joodse school

Ennekerdijk 15
Borne
Inleiding Eén bouwlaag tellende SCHOOL opgetrokken in bruine baksteen opeen rechthoekige plattegrond onder een met grijze Friesepannen ged..

Eenvoudig vierkant ritueel badhuisje van bruine baksteen onder een met grijze friese pannen gedekt tentdak

Ennekerdijk 15
Borne
Omschrijving Eenvoudig vierkant RITUEEL BADHUISJE van bruine baksteen onder een met grijze Friese pannen gedekt tentdak. Op het dak staat e..

Bussemakerhuis

Ennekerdijk 11
Borne
"BUSSEMAKERHUIS", genoemd naar v.m. bewoner. Gevelsteen 1779. Halsgevel op natuurstenen plint. Gebeeldhouwde voluten, gebogen afdekking van ..

Voormalige synagoge

Ennekerdijk 17
Borne
V.m.Synagoge. Eenvoudig gebouwtje met rechte gevel waarin twee spitsboogventers aan de straatzijde.

Lang pand onder schilddak met natuurstenen plint en topgevel

Abraham ten Catestraat 25
Borne
Lang pand onder schilddak met natuurstenen plint en topgevel. Schuifvensters met luiken behangen, natuurstenen onderdorpels. Aanbouw onder h..

Kaart & Routeplanner

Route naar Schoolmeesterwoning in Borne

Foto's (2)