Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grotendeels houten bijgebouw in Goes

Boerderij

Westerstraat 2
4461BP Goes
Zeeland

Bouwjaar: ca. 1850

(1 recensie)

Beschrijving van Grotendeels houten bijgebouw

Inleiding Grotendeels houten bijgebouw op rechthoekige plattegrond onder een zadeldak, rond 1850 gebouwd in ambachtelijk-traditionele bouwtrant. Omschrijving Het sobere gebouw is uitgevoerd met zwarte houten wanden op een hoge bakstenen plint. Het zadeldak is gedekt met rode hollandse pannen. Waardering Bijgebouw van belang als functioneel onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507878
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen (1)

Grotendeels houten bijgebouw
5
Recensie door: ()
Schuurbrand Westerstraat 2 - boerderij Klein Frankrijk in de nacht van 12 op 13 september 2009 zie ook: https://krantenbankzeeland.nl/issue/pzc/2009-09-14/edition/null/page/17?query=brand%20goes%20westerstraat%20klein%20frankrijk&period=septembe%202009&sort=relevance
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grotendeels houten bijgebouw in Goes

Klein Frankrijk

Westerstraat 2
Goes
Inleiding Geheel bakstenen verdiepingloos woonhuis op rechthoekige plattegrond onder een met pannen gedekt zadeldak evenwijdig aan de voorg..

Uitgegraven drinkput, door enige begroeiing omgeven

Westerstraat 2
Goes
Inleiding Drinkput op het erf van de boerderij, gesitueerd aan de overzijde van de dreef. Omschrijving Uitgegraven drinkput, door enige ..

De Koornbloem

Paardeweg 8
Goes
Molen "De Korenbloem" Ronde stenen stellingmolen, 1809. Met gedenksteen.

Huize den Berg. Fors pand met vijf traveeën brede lijstgevel op natuurstenen, met zwart opgewerkte plint. Middentravee iets risalerend

's-Heer Hendrikskinderenstraat 42
Goes
Fors pand met vijf traveeën brede lijstgevel op natuurstenen, met zwart opgewerkte plint. Middentravee iets risalerend. Voordeuromlijsting..

Breed pand met geverfde bakstenen gevel op gepleisterde voet een midden voor het dwarse zadeldak geplaatste trap-topgevel

Nieuwstraat 28
Goes
Breed pand met geverfde bakstenen gevel op gepleisterde voet een midden voor het dwarse zadeldak geplaatste trap-topgevel. Vensters in de to..

Kaart & Routeplanner

Route naar Grotendeels houten bijgebouw in Goes