Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blokje van twee geschakelde woningen in Goes

Woonhuis

v.d.Spiegelstraat 57
4461LK Goes
Zeeland

Bouwjaar: 1920


Beschrijving van Blokje van twee geschakelde woningen

Inleiding Blokje van twee geschakelde woningen. Omschrijving Op een rechthoekige plattegrond geplaatst bouwblokje van twee woningen met een begane grond en een hoge kapverdieping. Over de lengte van het blok is een afgewolfd zadeldak, gedekt met rode tuile du nord, aangebracht. De verdiepingloze voorgevel wordt onderbroken door een brede risalerende, gebroken topgevel. De gevels zijn opgetrokken uit rode baksteen in kruisverband, terwijl de topgevels aan de voorgevel voorzien zijn van decoratief verticaal metselwerk met stroken zwarte baksteen in de top. De gevels worden afgesloten door houten goot- en daklijsten op geprofileerde klossen. Per woning is de entree met een 1-paneels deur in een kleine nis geplaatst waarvan de doorgang door een betonnen latei met schulprand wordt overspannen. Iedere woning bezit een gemetselde drievlaks voorgevelerker op de begane grond met raamkozijnen waarvan de bovenramen zijn voorzien van roedeverdelingen. Op de verdieping bezit elke woning dubbele kozijnen met 6-ruits draairamen in de topgevel. Aan de achtergevel zijn de woningen voorzien van een achterdeurpui en een woonkamerkozijn met tuindeuren. Op het achterdakvlak bevinden zich twee dakkapellen voorzien van de oorspronkelijke roedeverdelingen in de ramen. Beide woningen zijn voorzien van platgedekte, verdiepingloze uitbouwen (berging/bijkeuken) aan de achtergevel. Waardering Blokje van twee woningen, van belang als onderdeel van het complex dat vanwege cultuur- en architectuurhistorische waarde van algemeen belang is. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507874
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blokje van twee geschakelde woningen in Goes

Blokje van drie geschakelde woningen

v.d.Spiegelstraat 51
Goes
Inleiding Blokje van drie geschakelde woningen. Omschrijving Op een rechthoekige plattegrond geplaatst bouwblokje van drie woningen met e..

Blokje van vier geschakelde woningen

D.D.van den Boutstraat 2
Goes
Inleiding Blokje van vier geschakelde woningen uit 1920. Omschrijving Op een rechthoekige plattegrond geplaatst bouwblokje van vier wonin..

Blokje van zes geschakelde woningen

Wulfaertstraat 2
Goes
Inleiding Blokje van zes geschakelde woningen uit 1920, waarvan de voorgevelpartij georiƫnteerd is op de entree van de stad aan de spoorba..

Blokje van drie geschakelde woningen

D.D.van den Boutstraat 10
Goes
Inleiding Blokje van drie geschakelde woningen. Omschrijving Op een rechthoekige plattegrond geplaatst bouwblokje van drie woningen met e..

Omwalling. Hetgeen resteert van de voormalige stadsfortificatie in de vorm van Westwal, Westvest en Ravelijn de Groene Jager, alsmede Oostwal en Oostv ..

Omwalling bij Oostwal
Goes
Omwalling. Hetgeen resteert van de voormalige stadsfortificatie in de vorm van Westwal, Westvest en Ravelijn de Groene Jager, alsmede Oostwa..

Kaart & Routeplanner

Route naar Blokje van twee geschakelde woningen in Goes

Foto's (1)