Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blokje van drie geschakelde woningen in Goes

Woonhuis

D.D.van den Boutstraat 10
4461HR Goes
Zeeland

Bouwjaar: 1920


Beschrijving van Blokje van drie geschakelde woningen

Inleiding Blokje van drie geschakelde woningen. Omschrijving Op een rechthoekige plattegrond geplaatst bouwblokje van drie woningen met een begane grond en een hoge kapverdieping. Over de lengte van het blok is een afgewolfd zadeldak, gedekt met rode tuile du nord, aangebracht. Zowel de verdiepingloze voor- en achtergevel worden onderbroken door een brede risalerende topgevel. De gevels zijn opgetrokken uit rode baksteen in kruisverband en worden afgesloten door houten gootlijsten op geprofileerde klossen. De entree's met bovenlicht bezitten een oorspronkelijke deur met een paneel en een deurraampje met ruitvormige roedeverdeling. De twee hoekwoningen zijn voorzien van een vrij kleine tweevlaks erker op de begane grond. De tussenwoning in de risalerende middenpartij is vlak uitgevoerd met twee ramen met bovenlichten voorzien van roedeverdeling. Aan de achtergevel zijn de woningen voorzien van een achterdeurpui en een woonkamerkozijn met tuindeuren en bovenlichten. Op de verdieping bezit de tussenwoning aan voor- en achtergevel twee samengestelde en een enkelvoudig kozijn met draairamen voorzien van roedeverdelingen. Op het achterdakvlak bevinden zich aan weerszijden van de middenpartij twee tweeraams dakkapellen. De zijgevelramen zijn alle van roedeverdelingen voorzien. De woningen zijn voorzien van een enkele en een geschakelde bakstenen berging onder een pannen gedekt zadeldak, die vrijstaand achter het woningblokje zijn geplaatst. Waardering Blokje van drie woningen, van belang als onderdeel van het complex dat vanwege cultuur- en architectuurhistorische waarde van algemeen belang is. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507872
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blokje van drie geschakelde woningen in Goes

Blokje van zes geschakelde woningen

Wulfaertstraat 2
Goes
Inleiding Blokje van zes geschakelde woningen uit 1920, waarvan de voorgevelpartij georiƫnteerd is op de entree van de stad aan de spoorba..

Blokje van vier geschakelde woningen

D.D.van den Boutstraat 2
Goes
Inleiding Blokje van vier geschakelde woningen uit 1920. Omschrijving Op een rechthoekige plattegrond geplaatst bouwblokje van vier wonin..

Blokje van drie geschakelde woningen

v.d.Spiegelstraat 51
Goes
Inleiding Blokje van drie geschakelde woningen. Omschrijving Op een rechthoekige plattegrond geplaatst bouwblokje van drie woningen met e..

Blokje van twee geschakelde woningen

v.d.Spiegelstraat 57
Goes
Inleiding Blokje van twee geschakelde woningen. Omschrijving Op een rechthoekige plattegrond geplaatst bouwblokje van twee woningen met e..

Omwalling. Hetgeen resteert van de voormalige stadsfortificatie in de vorm van Westwal, Westvest en Ravelijn de Groene Jager, alsmede Oostwal en Oostv ..

Omwalling bij Oostwal
Goes
Omwalling. Hetgeen resteert van de voormalige stadsfortificatie in de vorm van Westwal, Westvest en Ravelijn de Groene Jager, alsmede Oostwa..

Kaart & Routeplanner

Route naar Blokje van drie geschakelde woningen in Goes

Foto's (1)