Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blokje van vier geschakelde woningen in Goes

Woonhuis

D.D.van den Boutstraat 2
4461HR Goes
Zeeland

Bouwjaar: 1920


Beschrijving van Blokje van vier geschakelde woningen

Inleiding Blokje van vier geschakelde woningen uit 1920. Omschrijving Op een rechthoekige plattegrond geplaatst bouwblokje van vier woningen met een begane grond en een hoge kapverdieping. Over de lengte van het blok is een afgewolfd zadeldak, gedekt met rode tuile du nord, aangebracht. De nok wordt aan de uiteinden door keramische pironnen geaccentueerd. De verdiepingloze voorgevel wordt onderbroken door twee brede, gebroken topgevels. De gevels zijn opgetrokken uit rode baksteen in kruisverband terwijl de topgevels aan de voorgevel voorzien zijn van decoratief verticaal metselwerk met stroken zwarte baksteen in de top. De gevels worden afgesloten door houten goot- en daklijsten op geprofileerde klossen. Per woning is de entree met een 1-paneels deur in een kleine nis geplaatst waarvan de doorgang door een betonnen latei met schulprand wordt overspannen. Iedere woning bezit een gemetselde drievlaks voorgevelerker op de begane grond met raamkozijnen waarvan de bovenramen zijn voorzien van roedeverdelingen. Op de verdieping zijn enkele en dubbele kozijnen met 6-ruits draairamen aanwezig in de topgevels. Midden tussen de voorgeveltoppen bevindt zich een dakkapel ten behoeve van de tussenwoningen. Aan de achtergevel zijn de woningen voorzien van een achterdeurpui en een woonkamerkozijn met tuindeuren. Op het achterdakvlak bevinden zich vier dakkapellen met drie ramen onder lessenaarsdaken, voorzien van de oorspronkelijke roedeverdelingen. De twee hoekwoningen zijn voorzien van platgedekte, verdiepingloze uitbouwen (berging/bijkeuken) aan de achtergevel; de tussenwoningen bezitten een vrijstaande, geschakelde berging uit baksteen onder een pannengedekt zadeldak achter de woningen. Waardering Blokje van vier woningen, van belang als onderdeel van het complex dat vanwege cultuur- en architectuurhistorische waarde van algemeen belang is. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507871
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blokje van vier geschakelde woningen in Goes

Blokje van drie geschakelde woningen

v.d.Spiegelstraat 51
Goes
Inleiding Blokje van drie geschakelde woningen. Omschrijving Op een rechthoekige plattegrond geplaatst bouwblokje van drie woningen met e..

Blokje van twee geschakelde woningen

v.d.Spiegelstraat 57
Goes
Inleiding Blokje van twee geschakelde woningen. Omschrijving Op een rechthoekige plattegrond geplaatst bouwblokje van twee woningen met e..

Blokje van drie geschakelde woningen

D.D.van den Boutstraat 10
Goes
Inleiding Blokje van drie geschakelde woningen. Omschrijving Op een rechthoekige plattegrond geplaatst bouwblokje van drie woningen met e..

Blokje van zes geschakelde woningen

Wulfaertstraat 2
Goes
Inleiding Blokje van zes geschakelde woningen uit 1920, waarvan de voorgevelpartij georiƫnteerd is op de entree van de stad aan de spoorba..

Omwalling. Hetgeen resteert van de voormalige stadsfortificatie in de vorm van Westwal, Westvest en Ravelijn de Groene Jager, alsmede Oostwal en Oostv ..

Omwalling bij Oostwal
Goes
Omwalling. Hetgeen resteert van de voormalige stadsfortificatie in de vorm van Westwal, Westvest en Ravelijn de Groene Jager, alsmede Oostwa..

Kaart & Routeplanner

Route naar Blokje van vier geschakelde woningen in Goes

Foto's (1)