Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Elsa Hoeve: wagenschuur in Kloetinge

Boerderij

Stelleweg 2
4481NA Kloetinge (gemeente Goes)
Zeeland

Bouwjaar: 1890


Beschrijving van Elsa Hoeve: wagenschuur

Inleiding Schuin, achter op het erf geplaatste, volledig houten wagenschuur onder een met pannen gedekt zadeldak. Omschrijving Volledig als houtskelet opgebouwde wagenschuur op rechthoekige plattegrond die constructief te vergelijken is met de spantconstructie van de hoofdschuur. De wanden zijn geheel uitgevoerd in gepotdekselde, gecarbolineerde houten delen (enkele restanten van teerwerk). De inrijgevel (zuid) is voorzien van drie stellen, naast elkaar geplaatste wagendeuren aan de rechter zijde en een enkele personendeur aan de linker zijde. De westelijke kopgevel bezit een groot, onopvallend deurstel dat recenter is aangebracht. De gevels worden afgesloten door een bakgoot op ojiefvormige klossen, de kopgevels door een overstek met witte windveer. Als enige onderdeel van het complex is het zadeldak gedekt met rode hollandse pannen. Waardering Wagenschuur van algemeen belang als functioneel en karakteristiek onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507849
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Elsa Hoeve: wagenschuur in Kloetinge

Elsa Hoeve: dwarsdeelschuur

Stelleweg 2
Kloetinge (Gemeente Goes)
Inleiding Vrijstaande, houten dwarsdeelschuur op rechthoekige plattegrond onder een zadeldak, omstreeks 1890 in ambachtelijk-traditionele t..

Elsa Hoeve: bakhuis

Stelleweg 2
Kloetinge (Gemeente Goes)
Inleiding Evenwijdig achter het woonhuis geplaatst bakhuis (annex zomerhuis) dat gelijktijdig met het woonhuis is gebouwd en stilistisch hi..

Elsa Hoeve: varkenshok

Stelleweg 2
Kloetinge (Gemeente Goes)
Inleiding Dwars op de schuur geplaatst varkenshok op rechthoekige plattegrond, als afsluiting van de oorspronkelijke mestvaalt aan de kant ..

Elsa Hoeve

Stelleweg 2
Kloetinge (Gemeente Goes)
Inleiding Verdiepingloos, gedeeltelijk onderkelderd woonhuis op rechthoekige plattegrond onder een met pannen gedekt zadeldak, omstreeks 18..

Verhoogd gelegen hofstede

Noordeinde 4
Kloetinge (Gemeente Goes)
Verhoogd gelegen hofstede. Woonhuis onder pannen zadeldak. Afhang aan de achterzijde. Gedeeltelijk gewijzigde schuiframen. Aangebouwde impos..

Kaart & Routeplanner

Route naar Elsa Hoeve: wagenschuur in Kloetinge

Foto's (1)