Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Elsa Hoeve: varkenshok in Kloetinge

Boerderij

Stelleweg 2
4481NA Kloetinge (gemeente Goes)
Zeeland

Bouwjaar: 1890


Beschrijving van Elsa Hoeve: varkenshok

Inleiding Dwars op de schuur geplaatst varkenshok op rechthoekige plattegrond, als afsluiting van de oorspronkelijke mestvaalt aan de kant van de woning. Omschrijving Varkenshok met geheel uit rode baksteen opgetrokken gevels op gepleisterde plint, voorzien van gele bakstenen accenten in ontlastingsbogen en als band ter hoogte van de onderdorpel van de topraampjes. De gevel aan de zijde van de mestvaalt (noordwest) is voorzien van drie getoogde houten deurtjes, de zuidoostelijke gevel van drie getoogde 4-ruits raampjes en de geveltoppen eveneens van 4-ruits getoogde raampjes. In de topgevel bij de schuur een personendeur. Het zadeldak met overstekken en witte windveren op geprofileerde klossen is gedekt met gesmoorde kruispannen waarin een motief van rechthoeken in rode pannen is gelegd. Waardering Varkenshok van algemeen belang als functioneel en karakteristiek onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507848
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Elsa Hoeve: varkenshok in Kloetinge

Elsa Hoeve: dwarsdeelschuur

Stelleweg 2
Kloetinge (Gemeente Goes)
Inleiding Vrijstaande, houten dwarsdeelschuur op rechthoekige plattegrond onder een zadeldak, omstreeks 1890 in ambachtelijk-traditionele t..

Elsa Hoeve: bakhuis

Stelleweg 2
Kloetinge (Gemeente Goes)
Inleiding Evenwijdig achter het woonhuis geplaatst bakhuis (annex zomerhuis) dat gelijktijdig met het woonhuis is gebouwd en stilistisch hi..

Elsa Hoeve: wagenschuur

Stelleweg 2
Kloetinge (Gemeente Goes)
Inleiding Schuin, achter op het erf geplaatste, volledig houten wagenschuur onder een met pannen gedekt zadeldak. Omschrijving Volledig ..

Elsa Hoeve

Stelleweg 2
Kloetinge (Gemeente Goes)
Inleiding Verdiepingloos, gedeeltelijk onderkelderd woonhuis op rechthoekige plattegrond onder een met pannen gedekt zadeldak, omstreeks 18..

Verhoogd gelegen hofstede

Noordeinde 4
Kloetinge (Gemeente Goes)
Verhoogd gelegen hofstede. Woonhuis onder pannen zadeldak. Afhang aan de achterzijde. Gedeeltelijk gewijzigde schuiframen. Aangebouwde impos..

Kaart & Routeplanner

Route naar Elsa Hoeve: varkenshok in Kloetinge

Foto's (1)